IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Икономика
09:06 | 24 септември 2019
Обновен: 15:33 | 26 април 2024

ВСУ „Черноризец Храбър“ организира въвеждащо обучение по превантивното законодателство в областта на мерките срещу изпиране на пари

По материала работи: Пламен Янков
ВСУ „Черноризец Храбър“ организира въвеждащо обучение по превантивното законодателство в областта на мерките срещу изпиране на пари

Юридическият факултет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” организира въвеждащо обучение на задължени лица по чл. 4 от Закона за мерките срещу изпиране на пари,  съгласно нормативните изисквания и Правилника за прилагането им. Курсът е подходящ за представители на неправителствени организации, търговци на едро, агенции за недвижими имоти, обменни бюра, застрахователни посредници, регистрирани одитори, счетоводители, частни съдебни изпълнители, пощенски оператори, професионални спортни клубове и др.

 

В рамките на обучението, което е до осем учебни часа, участниците придобиват знания по основните понятия от наказателното, гражданското и търговското право, изискванията на превантивното законодателство и организацията на дейността от задължените лица. Ще се коментират въпроси, свързани с управление на риска от изпиране на пари и финансиране на тероризъм от задължените лица.

 

Курсът се води от водещи преподаватели на катедра „Правни науки“ във Варненския свободен университет - доц. д-р Валентин Недев – специалист по наказателно право, криминология и криминалистика, доц. д-р Станислава Минева - специалист в областта на мерките срещу изпиране на пари и финансиране на тероризма и ас. Рая Христова – адвокат във Варненската адвокатска колегия.

 

При успешно завършване на обучението, участниците получават сертификати.

 

Курсът се провежда при набиране на група от 15 участници или при договаряне. Обучението може да се проведе както във Варна, така и в други градове на страната.

 

През обучението вече успешно преминаха представители на държавни, общински и неправителствени организации.

 

Предстои организиране на продължаващо обучение с практическа насоченост, като участниците във въвеждащото обучение ще ползват преференции.

Коментари

Новини Варна