IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Икономика
14:27 | 26 ноември 2019
Обновен: 12:30 | 21 март 2024

Експерти провериха за нерегламентирано изземване на пясък от морето

При всички проверки не е констатирано нарушаване на Закона за водите

По материала работи: Слав Велев
Експерти провериха за нерегламентирано изземване на пясък от морето

Експерти от Басейнова дирекция „Черноморски район“ провериха сигнал за багер, изкопаващ пясък в близост до морето и изграждащ укрепителна дига на плаж „Академика“ в Равда. При обхода на плажа се установи, че изградената дига е в южната част на плажа с дължина около 150 метра и височина 3-3,5 м. Проверяващите констатираха, че има следи от тежка техника по пясъка, но няма следи от дейности във водния обект. По време на проверката на плажа няма налична техника.

 

Басейнова дирекция извърши и редица проверки на други плажове по Южното Черноморие и плажове на север от Варна. На територията на община Несебър са проверени плажовете „Сл. Бряг - север, „Сл. Бряг - централен“ и „Сл. Бряг - юг“ и на трите са констатирани изградени пясъчни диги. На територията на община Поморие са проверени плажовете „Поморие -централен“, „Поморие - юг“ и „Поморие - изток“, където е констатирано изграждане на пясъчни диги на два от тях.

 

Изградени пясъчни диги има и във Варна на плаж „Рапонги“, в кк Св.св. Константин и Елена на плажовете „Астор Гардън“, „Азалия“, „Слънчев ден“ и „Кабакум – централен“, както и в кк Златни пясъци – по цялото протежение на плажната ивица. Сравнително малки диги са изградени на плаж „Кранево – централен“. На територията на община Каварна са проверени „Каварна - централен“ и „Икантълъка“.

 

При всички проверки не е констатирана дейност във водния обект и нарушаване на Закона за водите.

Регионалната колегия на мед сестрите не иска разединение на Асоциацията

Коментари

Новини Варна