IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Икономика
08:30 | 9 декември 2019
Обновен: 14:23 | 26 април 2024

AЛТИДО в България – европейски стандарти в бизнес сектора за управление на имоти и краткосрочно настаняване на гости

По материала работи: Борис Проданов
AЛТИДО в България – европейски стандарти в бизнес сектора за управление на имоти и краткосрочно настаняване на гости

През 2019 г. ALTIDO обединява ресурса и опита на четири от водещите независими компании на европейския пазар за краткосрочно отдаване и управление на имоти в нова холдингова структура. Това е първото подобно сливане в индустрията.

 

Г-н Били О’Съливан, Главен изпълнителен директор и г-жа Августина Ангелова, вицепрезидент, представят компанията,  предпочела да основе централния си офис във Варна.

 

- Г-н О’Съливан, какво наложи това сливане и какви са целите на холдинга?

- Нашето вярване е, че заедно сме по-силни, като в същото време силата ни е в различията, защото никой не може да замени експертите на място. Това са нашите базови принципи. Целите на АЛТИДО са щастливи гости и щастливи собственици на имоти. Щастливият гост е този, който се връща отново, който препоръчва гостоприемството на АЛТИДО и би оставил не само 5 звездно ревю, а дори 6 звезди, ако можеше. Вярваме също, че ние градим европейски стандарти в бизнес сектора за краткосрочно управление на имоти и настаняване на гости. Знаете ли откъде идва името на компанията? ALTIDO е абревиатура от A Life That I Dream Of (Живот, за какъвто си мечтая). Попитахте за целите ни. ALTIDO цели да обедини стандартите и услугите на хотел с комфорта и уюта на дома. Да реализира мечтата на пътуващия - да се чувстваш у дома, когато си далеч от дома.

 

- АЛТИДО присъства в 5 европейски държави, като България е една от тях. Каква е ролята на България и на какви специалисти разчитате тук?

- Избрахме Варна като един от основните туристически центрове в България и вече имаме 3 офиса. Тук са концентрирани дейности по управление на резервациите, комуникацията и разплащанията с гостите, поддръжката на имотите. Имаме екипи по ценообразуване и анализ на пазарите.  В България не управляваме имоти.  Експертите тук са гръбнакът на оперативните процеси и обслужването на гости. Наскоро създадохме нов екип, с който осигуряваме 24/7 жива комуникация с нашите гости. Така гарантираме реална грижа за тях, дори когато някой се заключи отвън и стои пред вратата на апартамент в чужд град в 2 ч. през нощта. Гостоприемството е комплексен процес, процес на детайлите. Невъзможно е да се извършва едностранно, само от екипите в Милано, Лисабон, Лондон или Единбург. Тук в България е ядрото на бизнеса и за високите стандарти, които следваме, е важно да работим с най-добрите таланти.      

 

- Г-жо Ангелова, Вие ръководите бизнеса в България. Как местният офис във Варна си взаимодейства с останалите в Португалия, Италия, Шотландия и Лондон?

- Чрез ежедневна комуникация и чести пътувания на чуждестранните ни колеги  до България, както и на нашите служители до основните ни центрове в Европа - Лондон, Милано, Лисабон, Единбург. Ние сме в постоянно движение, обмен на информация и добри практики. Така постигаме синергия с местните пазари, култура и можем да отговорим на очакванията на гостите. Дигитализацията е наш помощник.

 

- Вие сте единствената жена в борда на АЛТИДО. Какво е за една жена да бъде в динамичния мъжкия свят и в ръководството на европейска компания?

- Какво ли? Предизвикателство, емоция, адреналин. Добре е да има кой да балансира момчетата (смее се). И още, за мен е чест и удоволствие. Да, в борда на директорите няма други жени в момента, но на средно управленско ниво списъкът е дълъг. Истината е, че ние не разделяме хората на мъже и жени, на млади и стари или на българи и чужденци. Критерии, които определят някой да остане в екипа, са това да работи със сърце и да прави тази малка “екстра” крачка, която отличава стандартния от изключителния човек. Това се илюстрира много точно в думите на Джими Джонсън - в оригинал: The difference between the ordinary and the extraordinary is that little extra. Щастлива съм, че работя с изключителни хора. Развитието на екипа ми е приоритет в плана 2020.

 

www.stayaltido.com/

www.facebook.com/stayaltido/

www.instagram.com/stayaltido/

Коментари

бивш служител ( преди 9 месеца )
Гостите на Алтидо са приятни, но компанията лъже за заплатите и не изплаща обещаното. И реално оплакванията на гостите им не са без причина...Чистотата на някои места е на много ниско ниво.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна