Вдигат с 10% заплатите в УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна
Увеличението е на базата на постигнати отлични резултати и липса на задължения
Публикувана: 22 Jan 2020 | 15:12

От 1 януари 2020 г. трудовите възнаграждения на всички служители в УМБАЛ „Св. Марина“  ще бъдат увеличени с 10%. Това съобщиха от лечебното заведение. Увеличението е във връзка с постигнатите отлични резултати  през 2019 г.

 

56 467 пациенти са получили висококвалифицирана медицинска помощ през 12-те месеца в клиниките на болницата. Много са спасените човешки животи. Болницата приключи 2019 година с положителен финансов резултат и без просрочени задължения към 31.12.2019.

 

Благодарение на инвестициите в модерна и високотехнологична апаратура, направени през последните години, през 2019 г. много български пациенти имаха възможността да бъдат диагностицирани и ефективно лекувани тук.

 

Освен  целесъобразна и икономически обоснована терапия в страната те получиха и възможност за достъп до съвременни, жизненоважни диагностични и лечебни методи и терапии, за които до скоро се налагаше да пътуват в чужбина и да заплащат от собствения си джоб.

 

Медиците от болницата доказаха, че са сред най-авторитетните специалисти, като популяризираха България като страна, която успешно следва съвременните европейски и световни тенденции в медицинската теория и практика.

 

Ръководството на болницата благодари за ежедневните усилия на всички лекари, медицински сестри, лаборанти, санитари и административен персонал, се казва още в прессъобщението от пресцентъра на УМБАЛ „Света Марина“.

 

Черно море

 

 

Коментари ( 0 )