IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Икономика
12:36 | 29 януари 2020
Обновен: 16:46 | 21 март 2024

Представители на бизнеса във Варна облякоха жълти жилетки

Това стана въпреки срещата на бранша с премиера Бойко Борисов

По материала работи: Ставри Таргов
Представители на бизнеса във Варна облякоха жълти жилетки

Снимки авторът

 

Над 150 представители на малкия и средния бизнес във Варна се събраха днес пред сградата на общината недоволни от поредните промени в Наредбата за отчитане на приходите към НАП.

 

Това стана въпреки срещата на бранша с премиера Бойко Борисов, на която бе решено да се отложат с 6 месеца гласените от финансовото министерство корекции.  

 

Основните притеснения на протестиращите са свързани с неясноти относно отчитането на приходите към НАП (вкл. и несъгласие с текстовете, касаещи запечатването на търговски обекти без изрично доказана вина от страна на търговеца), както и евентуална необходимост от допълнително заплащане на софтуер за това.

 

IT специалистът Валентин Атанасов заяви пред Медийна група „Черно море“, че само след сериозни промени, посочената наредба може да стане приложима за малкия и средния бизнес.

 

Никой от присъстващите на протеста не е против изсветляването на сектора, но то да е на поносима социална цена. Недоволните поискаха и намаляване на ДДС от 20 на 5%.

 

Борис Проданов

 

Прочетете още: "Щрихи от утрото" (22.01.2020) - Хотелиери и ресторантьори обличат жълти жилетки!

 

Коментари

Новини Варна