IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Избрано
14:16 | 3 юли 2015
Обновен: 21:58 | 23 април 2024

Започват стрелби край Варна в разгара на летния сезон

В понеделник гостите и жителите на морския град ще могат да посетят и разгледат военните кораби

По материала работи: Слав Велев
Кап. Първи ранг Коста Андреев, директор на щаба на учението на ВМС Снимка: ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Започват стрелби и маневри на военна техника в разгара на летния сезон край Варна. Проявите са част от националното учение с международно участие "Бриз 2015". То се провежда от 3 до 12 юли в териториално море, прилежащата и изключителната икономическа зона на Република България, както и в полигони които са били предварително обявени.

 

"Най-важно е да няма жертви и да се пази човешки живот. Стрелбите в морето ще се извършват извън акваторията на Варненския залив", увери кап. Първи ранг Коста Андреев, директор на щаба на учението на ВМС.

 

В "Бриз 2015" участие ще вземат над 30 кораба, над 1 700 военнослужещи, самолети, вертолети и др. бойна техника. Освен българска военна техника в учението ще се включат и сили на НАТО от САЩ, Румъния, Италия, Испания, Португалия, Турция, Гърция и Холандия.  

 

На 6 юли от 15 до 18:00 часа гостите и жителите на града ще могат да посетят и разгледат военните кораби, който ще бъдат на котва на Морска гара - Варна.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна