IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
16:05 | 15 септември 2016
Обновен: 23:04 | 24 април 2024

Над 50 души взеха участие в есенния съдийски семинар на БККФ

Усилено тече и подготовката за 5-ото световно първенство по киокушин за деца, юноши и девойки, което ще е във Варна

По материала работи: Борис Проданов
Над 50 души взеха участие в есенния съдийски семинар на БККФ

Над 50 души взеха участие в есенния съдийски семинар на БККФ от 9 до 11 септември, на който домакин бе СКК "Киокушин" - гр. Шумен, съобщи сайтът на родната федерация.


Първият ден бе определен за теория, като целта на занятието бе да се припомнят основните положения в състезателния правилник. Дискутира се върху различни аспекти на съдийската работа в международните организации.


Вторият ден започна с изкачване на 1300те -стъпала до паметника "Създатели на българската държава", а след това бе проведена практическата част, в която бяха разгледани спорни ситуации от изминали вече състезания. Всички съдии неколкократно бяха на татамито и отсъждаха импровизирани срещи. За това помогнаха бойци от СК "Киокушин" - гр. Шумен, които в продължение на час играха спаринги симулирайки състезание.


Вечерта се проведе извънредно общо събрание на членовете на БККФ, на което бяха приети три нови клуба - СК "Нихонто" - гр. Варна - с ръководител Захари Дамянов, СК "Киокушинкан-Несебър" - гр. Несебър с ръководители - Тихомир Петров и Георги Василев и СК "Доджо" - гр. Силистра с ръководител - Станимир Михалев , с това клубовете на БККФ вече наброяват 42.


Ударно стартира и новият състезателен сезон - на 17 септември в гр. Велико Търново ще се проведе Национален Турнир за Купа "Царевец" - за деца до 12 и до 14 г. На 1 октомври за първи път гр. Перник ще бъде домакин на състезание по карате Киокушинин - за деца до 8 и д 10 години - кумите. По същото време в Лондон - част от мъжкият и женският национален отбор ще се бори за медали на Откритото Първенство на Великобритания . Очаква се много силно състезание, в което са заявили участие много призьори от световни и европейски първенства. Седмица след това град Габрово е домакин на Държавното първенство за мъже и жени, следва Купа Черно Море в град Варна на 22.10 за юноши, девойки, кадети до 21години и мъже шинкен-шобу. По същото време част от националният младежи отбор ще вземе участие в силен турнир в Унгария.

 

Усилено тече и подготовката за 5то Световно Първенство за деца, юноши и девойки от 12 до 17 години на което организатори са Българска Карате Киокушин Федерация и Международния Киокушин Съюз /KWU/, което ще се проведе в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта в град Варна на 3 и 4 декември.

 

Още по темата: Тежък изпит за степени на финала на летния лагер по киокушин

 

Коментари

Новини Варна