IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новина на деня
07:00 | 27 септември 2016
Обновен: 08:25 | 16 април 2024

Балнеология и СПА трябва да вървят ръка за ръка

Това каза президентът на ЕСПА Тиери Дюбоа във Варна

По материала работи: Слав Велев
Балнеология и СПА трябва да вървят ръка за ръка

Балнеолечението и СПА-туризмът трябва да вървят ръка за ръка, убеден е Тиери Дюбоа - президент на ЕСПА. Това каза той за медийна група "Черно море" часове преди откриването на третия годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, който се провежда днес и утре в курорта Св. Св. Константин и Елена. 


Тиери Дюбоа сподели, че знае, че в момента страната ни развива предимно Уелнес и СПА туризъм и има за цел да започне по-активно да развива медикъл-спа туризъм. Той разграничи двата вида услуга за клиентите - медикъл спа или балнеологията изисква значителен престой на пациента в условията на комплекса, докато при уелнес се касае за много по-малко дни престой, който е свързан с превенция на здравето. Според него двете неща вървят ръка за ръка, тъй като са свързани със здравето на хората. 


Той каза още, че Германия е дестинация номер едно по отношение на уелнес туризма, докато Франция има превес в балнеологията. Тиери Дюбоа споледи още, че развитието там в тази посока е започнало преди 15-20 години. "17%  е прирастът на туристи във Франция за последните 15 години и то само от балнеотерапия, но 10% допълнително е уелнеса, което означава 27% - доста голяма цифра" - подчерта Тиери Дюбоа. 

 


Полина Петрова

Още по темата:
Варна може да стане център на здравето в Европа 
 

Коментари

Новини Варна