От снощи 36 машини чистят Варна
41 сигнала са подадени до оперативния дежурен в общината за периода от 8 ч. на 10.01 до 8 ч. на 11 01.
Публикувана: 11 Jan 2017 | 11:03

36 машини са ангажирани със снегопочистването във Варна. Проверка на терен на техниката направи снощи кметът Иван Портних. Днес работата продължава във всички райони. Обслужването на автобусните линии на градския транспорт се осъществява в пълен обем, с изключение на линия 23 – заради снегонавявания временно е преустановено движението, тъй като е затворен пътя за Каменар. Работи се по отваряне на проблемния участък.

41 сигнала са подадени до оперативния дежурен при Община Варна за периода от 8 ч. на 10.01 до 8 ч. на 11 01. – за снегонавявания и заледени участъци. Към момента няма бедстващи хора и населени места без ток и вода. От дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред" напомнят, че собствениците и наемателите на търговски обекти трябва да почистват и обезопасят районите около тях, а домоуправителите - да организират почистване около жилищните сгради. Община Варна благодари на всички, които вече са почистили и обезопасили пешеходните зони около жилищата и търговските обекти.

Зоопаркът работи, животните са с осигурени храна и отопление. В общинския приют за кучета е имало дежурни в нощта срещу 11-те януари, за обгрижване на животните. В момента машини почистват пътя до кучкарника.

 

Още по темата:

 

Варна се чисти след поредната снежна вълна (СНИМКИ)

 

В „Аспарухово“ снегът отстъпва бързо

 

В „Приморски“ и „Одесос“ се работи и по пешеходните зони

 

Във „Владиславово“ и „Младост“ основните булеварди са отворени

Коментари ( 0 )