IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Избрано
13:00 | 1 март 2017
Обновен: 15:32 | 16 април 2024

Кметът награди участниците в конкурса на Медийна група Черно море - Защо да остана във Варна (СНИМКИ)

Иван Портних получи подарък – мартеница, от Медийна група Черно море

По материала работи: Борис Проданов
Кметът награди участниците в конкурса на Медийна група Черно море - Защо да остана във Варна (СНИМКИ)

Кметът на Варна Иван Портних награди учениците, които се включиха в конкурса на Медийна група "Черно море" за есе на тема: „Защо да остана във Варна?“. Поканата за срещата, състояла се в зала „Варна“ на общината, беше отправена на на тържеството, в което бяха определени носителите на призовете - събота (25 февруари) в зала "Пленарна“. Иван Портних е впечетлен от творбите, които бяха публикувани във вестник "Черно море" и на сайта на агенцията - www.chernomore.bg.

“Честита Баба Марта – поздрави гостите кметът. – От сърце се радвам и искрено искам да благодаря, че приехте поканата ми. Горд съм и щастлив, че имаме такива млади хора. Радвам се и благодаря на вас и организаторите. Нашето бъдеще сте вие и благодарение на есетата разбрах как го виждате вие. Вече бях на обиколка в два от университетите – по мениджмънт и по медицина. Eсетата дават възможност да пренастроим нашите приоритети. Вие сте бъдещето и дано реализацията ви е във Варна. И пак съм щастлив, че градът ни има такива умни и одухотворени млади хора. Поздравявам отличените автори на есета, но за мен са ценни всички! Затова поемам ангажимент да ги издадем в сборник.”

На свой ред шефът на журито и управител на Медийна група „Черно море“ Нася Атанасова поздрави участниците.

„Огромно удоволствие е да съм сред толкова млади хора с любов към литературата, четящи, свободни. През своята призма могат да пречупят пункта и контрапукта в живота. Категорично да заявят своето виждане и се обосноват. Всички имат свои идеи за бъдещето и съм щастлива, че показахте частица от себе си, спокойно и открито. Описахте своя вътрешен свят. Поради тази причина конкурсът ще го провеждаме вече 4 пъти годишно. Получаваме страхотни преки впечатления и съм щастлива, че и кметът на Варна Иван Портних оцени труда Ви. Творчеството е начин на мислене и така научаваме какъв е нашият град“, каза тя.

40 ученици се включиха в конкурса и споделиха своите разсъждения на тема "Защо да остана във Варна". Голямата награда в надпреварата заслужи Радина Узунова от І ЕГ. Второ и трето място заеха съответно Виолета Богданова и Анжелик Антониу от ГПЧЕ „Йоан Екзарх“. Жури от утвърдени варненски журналисти с председател управителят на медийна група "Черно море" оцени есетата на участниците в конкурса.

Кметът връчи специални награди на участниците.

Иван Портних получи от Нася Атанасова подарък – изработена на ръка мартеница.

 

Снимки Пламен Гутинов

 

Още по темата:

 

Конкурс на Медийна група „Черно море“ на тема „Това е моята Варна!“

 

Тържественото награждаване в Конкурса за есе на тема Защо да остана във Варна? (ВИДЕО)

Коментари

Новини Варна