Служители на „Пикадили“ във Варна: Държавата да се намеси, защото няма да спрем до тук
Искаме си парите и това е началото, скандираха засегнатите по повод неизплатените им заплати
Публикувана: 20 Mar 2017 | 10:20

Служители на веригата хипермаркети "Пикадили" във Варна отново се събраха на протест заради неизплатените им заплати.

 

Напусналите служители не са получили трудови възнаграждения от ноември, а тези, които все още се водят на работа от февруари.

 

„Дойде денят, в който трябваше да получим заплати, но по сметките ни нищо не постъпи, каза Пенка Конаклиева - ръководител търговски екип, работи във фирмата от 1999 г. На наш въпрос, кога ще се случи това, отговор нямаше. Ръководството изчезна, магазините официално не работят от петък, ние все още сме служители, но ръководство няма и никой не ни дава отговор кога ще си получим заплатите и какво ще се случи с нас от тук нататък. Всички служители, които напуснаха поради това, че са забавени плащанията също нямат отговор и не са получили пари, много от тях от ноември месец.

 

Държавата трябва да вземе отношение по въпроса, защото това е измама и потърпевшите не са само 700 служители, а и доставчиците, и това не е първият подобен случай. Не е редно хората да вземат по 500 лв. заплата и да плачат, защото не могат да си платят сметките. А как живеем 4 месеца без пари? Финансовия директор се скри. Собственикът на веригата е изчезнал. Как може да си собственик на такава верига, да изчезнеш, да има толкова потърпевши от това и държавата нищо да не може да направи?", изля възмущението си младата жена.

 

 

Ралица Георгиева работи от 2003 г.: „Стока не сме получавали от декември. Реално пари в сметките на „Селект трейд“ няма и ние няма откъде да си получим парите. Виждаме какво е положението и затова трябва да се действа."

 

 

Отговор и реакция очакват служителите в най-кратки срокове. Получен е анонимен имейл, че останалите на работа ще получат нови договори, на което те не вярват, тъй като липсва подател, липсва и ръководство, към което да се обърнат потърпевшите.

 

Мариана Стойкова

Снимки: Пламен Гутинов

 

 

 

 

 

Коментари ( 0 )