IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Избрано
11:12 | 27 април 2017
Обновен: 23:29 | 23 април 2024

Варна проучва възможностите за обмен с Ливърпул

Днес във Варна пристига британският разрушител HMS Daring, съобщи посланикът на Великобритания Ема Хопкинс

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка Пламен Гутинов.

Проучваме възможностите за утвърждаване на връзките на Варна с Ливърпул. Това съобщи кметът Иван Портних след срещата си с  посланика на Великобритания в България Ема Хопкинс. Идеята е  проучване на опита на крайбрежната зона на английския град и изграждането на Експоцентър, както и полезен обмен във връзка с инициативата „Варна – град на знанието“, посочи градоначалникът.

 

Той изрази надежда, че амбициозните летателни програми на нискотарифните компании ще доведат до ръст на английските туристи във Варна и региона.

 

Във Варна съм по покана на кмета и за мен е чест да бъда тук, каза на български език посланик Хопкинс. С него обсъдихме възможностите за разширяване на търговията и обмена на опит с Ливърпул. Бях запозната и с плановете за развитие на Варна. Тук съм и заради предстоящото посещение на британския военен кораб HMS Daring във Варна, в рамките на което са предвидени няколко събития.

 

България и Великобритания са важни партньори в НАТО и трябва да засилват своето сътрудничество. В рамките на визитата ще се проведе и среща по волейбол между английските и българските военни моряци. Надявам се и да ми остане малко време да разгледам забележителностите на Варна, каза още посланик Хопкинс.

 

Тя посочи, че въпреки Брекзит таксите на българските студенти, следващи на Острова, ще останат същите и през 2018 г. Повече информация по въпроса ще има след предсрочните парламентарни избори на 8 юни т.г.

 

Посланик Хопкинс каза също, че нейните сънародници, решили да живеят в България, харесват страната ни и се интегрират бързо с местните жители.

Ставри Таргов

Коментари

Новини Варна