IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Избрано
15:33 | 19 май 2017
Обновен: 11:41 | 21 април 2024

Командироват още 141 полицаи по варненските курорти

Николина Ангелкова: Взети са всички мерки, за да се осигури безпроблемното протичане на летния сезон

По материала работи: Борис Проданов
Командироват още 141 полицаи по варненските курорти

Допълнително 141 полицаи от вътрешността на страната ще бъдат командировани във Варненска област за летния сезон, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова.

 

В Областната администрация вицепремиера Валери Симеонов и Ангелкова проведоха среща с контролните органи, областния управител на Варна Стоян Пасем и кметове на общините в областта за готовността за посрещане на туристите.

 

„Получих уверение, че всички контролни органи са предприели необходимите мерки, за да се осигури безпроблемното протичане на летния туристически сезон и да се гарантира сигурността и спокойствието на туристите. Това лято ще бъдат командировани на територията на област Варна 141 полицаи, които да се грижат за сигурността. Отново ще има велопатрули на територията на Морската градина във Варна и в курорта „Златни пясъци“, като те също ще подпомагат тези действия“, посочи Наколина Ангелкова.

 

В комплекса "Златни пясъци" ще има и румънски полицаи. Има заявка и за германски служители на реда.

 

По отношение на контрола министър Ангелкова отбеляза, че и това лято Министерството на туризма и Комисията за защита на потребителите ще имат открити приемни, за да се реагира на всякакви сигнали от страна на туристите.

 

Министерството на туризма се е обърнало към концесионерите и наемателите на плажовете да окажат съдействие на органите на реда и да съдействат плажовете да бъдат осветени. Николина Ангелкова коментира, че има и поет ангажимент от тяхна страна. Някои от най-посещаваните плажове ще бъдат осветени още това лято. Според нея това ще подпомогне допълнително за разкриването на различни видове престъпления.

 

„Основна цел в работата на ведомството ще бъде и регулиране на статута на националните курорти, за да има ясни правила за това как ще се изгражда и стопанисва инфраструктурата, благоустройството, архитектурната визия, градоустройствените параметри, всичко, свързано с поставянето на временни обекти, за да имаме един различен облик на територията на националните курорти и той да се спазва“, заяви Николина Ангелкова.

 

Тя посочи, че в момента има създадена група, която работи както по отношение на промените в Закона за туризма, така и по наредбата, която ще уреди в детайли статута на националните курорти, като това ще доведе и до промяна на Закона за устройство на територията.

 

Министърът на туризма допълни, че във Варненско има 26 неохраняеми плажа, но се надява да намалеят с 3, защото за Сахара 2, Офицерски-запад и Кабакум-централен вече има проведени процедури.

 

Снимка Пламен Гутинов

 

Още по темата: Валери Симеонов: Работниците в туризма извън ЕС ще се наемат по облекчена процедура

Коментари

Новини Варна