IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Избрано
14:29 | 23 юни 2017
Обновен: 07:25 | 25 април 2024

Магията на Еньовден завладя детска градина „Крилатко“

С много цветя и слънчево настроение малчуганите отбелязаха празника на билките, слънцето и водата

По материала работи: Пламен Янков
Магията на Еньовден завладя детска градина „Крилатко“

С много цветя и слънчево настроение децата от ДГ „Крилатко“ във Варна отбелязаха празника на билките, слънцето и водата - Еньовден. Тържеството на малчуганите уважиха председателят на ПК „Наука и образование“ към Общински съвет - Варна Славчо Славов и кметът на район „Младост“ Христо Христов.

 

 

 

Пременени в пъстри костюми и с венчета на главите, децата изпълниха празнична програма със стихове и песни. С изпълненията си те показаха колко много са научили за лечебните растения.

 

 

 

Специални гости на празника бяха музикантите от група „Контраст“ и народната певица Мария Иванова. Веселието завърши с еньовско празнично хоро, в което се включиха деца, учители и родители.

 

 


 

Най-цветният ден от лятото – Еньовден, се чества на 24 юни всяка година. Според вярванията на този ден различните треви и билки са най-лековити, особено на изгрев слънце. Традицията повелява на Еньовден да се берат „77 билки и половина“ – за всички болести и за една без име. 

 

 

Черно море

Коментари

Новини Варна