IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Избрано
13:28 | 12 декември 2017
Обновен: 23:28 | 24 април 2024

Без промяна в тарифите на такситата във Варна

Запазва се и патентният данък на шофьорите

По материала работи: Борис Проданов
Без промяна в тарифите на такситата във Варна

На заседание на постоянната комисия „Транспорт“ към Общинския съвет не беше одобрено исканото от „Независим транспортен синдикат АВТО `94“ повишаване на минималния праг за ценовата услуга на такситата на територията на Варна от 0,75 лв. дневна и 0,85 лв. нощна тарифа, на 0,95 лв. дневна и 1,15 лв. нощна. 

 

Председателят на ОбС – Варна, Тодор Балабанов посочи решение на Комисията за защита на конкуренцията, според което минималните цени за превоз не трябва да се регулират. Затова съветниците оставиха в сила действащата нормативна база и тарифиране.

 

Според председателя на УС Димчо Иванов, превозвачите в момента работят на цени, които са под себестойността на предлаганата услуга и това предизвиква напрежение сред работещите в бранша. Той поиска и намаляване на данъка върху таксиметров превоз на пътници – от 690 на 400 лв. Предложението не беше разгледано, защото идва извън законовия срок за входирането му.

 

Съветниците посъветваха бранша да се обедини около по-високи и пазарни цени на превозите, за да няма оплаквания към местната власт, че ги задължава да карат на ниски тарифи.

 

Борис Проданов

 

Още по темата: Цените на такситата във Варна остават непроменени

 

Коментари

Новини Варна