IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
13:11 | 21 юни 2018
Обновен: 01:53 | 25 април 2024

Варна избрана за Европейски град на спорта 2019!

Това заяви кметът Иван Портних

По материала работи: Борис Проданов
Варна избрана за Европейски град на спорта 2019!

Варна е избрана за Европейски град на спорта 2019 г. Това заяви кметът Иван Портних при награждаването в общината на европейската  шампионка по бокс Станимира Петрова.

 

"Искам да честитя европейската титла на Станимира, да й пожелая да покори още много спортни върхове. Да благодаря на СК "Ивайло Маринов" и на всички, които са работили за нейния успех. И тъй като сме на спортна тема, искам да споделя с вас две хубави новини. Едната е, че получихме потвърждение, че Варна е избрана за Европейски град на спорта. Званието ще ни бъде връчено официално на 4 декември в Брюксел. А другата добра новина е, че през 2019-а отново сме столица на ветрилата с регатата Тол Шипс", каза кметът.

 

Миналата седмица Варна бе посетена от експерти от Асоциацията на европейските столици и градове на спорта (ACES EUROPE ), които оцениха кандидатурата ни за Европейски град на спорта с 84,5 точки от 100 възможни. Делегацията, водена от Хуго Алонсо - генерален секретар на ACES, заедно с останалите членове - Лукас Ворел, Виченцо Лупатели, Франсоа Ноел и Анатоли Илиев, обиколиха различни спортни съоръжения, след което изгледаха специалната презентация, представяща възможностите и приоритетите на града в областта на спорта и активния начин на живот.

 

На финала на срещата Хуго Алонсо обяви, че той и колегите му са останали очаровани от видяното във Варна. Преди ден бе получено официално писмо от ACES EUROPE до Община Варна, в което се казва: „Поздравления за наградата! Вашият град наистина е добър пример за спорт във всички области, свързани със здравето, интеграцията, образованието и уважението, които са основните цели на ACES EUROPE".

 

Още по темата: Станимира Петрова удостоена с почетен плакет на Варна

Коментари

Новини Варна