Днес отбелязваме Международния ден на моряка
Датата се чества за шести пореден път
Публикувана: 25 Jun 2018 | 8:03

За шести пореден път Варна ще отпразнува Международния ден на моряка на 25 юни. В Летния театър от 20 часа ще се съберат морски мъже, военни моряци, близки на моряци, представители на община Варна, гости на града, просто хора, които се чувстват съпричастни на морската идея. Концертът ще бъде открит от Представителния духов оркестър на ВМС.

 

Ще участва група "Корали", накрая публиката ще има удоволствието да аплодира група „АКАГА”. По време на празника ще бъдат връчени наградите от Националния конкурс "Диря в морето".

 

Специалната награда на ДП “Пристанищна инфраструктура” получава Галина Иванова за стиховете “Монолог на една Пенелопа”, “Дойде с виелицата…” и “Писмо наум”. Наградата ще бъде връчена лично от г-н Ангел Забуртов, генерален директор на ДППИ.

 

От 16 часа на морска гара — Варна, на ветрохода “Калиакра” започва морско кръщение за деца, изявени в конкурса “Детско море”, и деца, близки на моряци. При хубаво време ще се направи морска разходка из залива.

 

На 26 юни от 18 часа в офиса на Моряшкия професионален съюз на ул. „Граф Игнатиев“ 6А се открива изложба с картини и фотоси на лауреати и участници в Националния конкурс “Диря в морето”.

 

Едно от важните събития, посветени на Деня на моряка и Международния ден на детето, бе конкурсът “Детско море”. На вниманието на журито бяха представени над 600 рисунки и над 40 литературни творби. Бяха връчени награди за рисунки и за литературни творби.

 

Освен наградите на празника отличените деца получиха и книжка “Детско море” с най-добрите рисунки и литературни творби. Изложба от детски рисунки на отличените деца беше уредена пред зала “Пленарна” на община Варна.

 

Черно море

 

Коментари ( 0 )