IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Избрано
12:14 | 12 юли 2018
Обновен: 09:19 | 28 март 2024

На 15 септември започва ремонт в района на Шишковата градинка

Площадът, кръговото и две улици ще бъдат изцяло обновени

По материала работи: Слав Велев
На 15 септември започва ремонт в района на Шишковата градинка

 

След 15 септември започва ремонт в района на Шишковата градинка. Това обяви кметът Иван Портних при откриването на барелефа на д-р Данаил Шишков на ул. „Михаил Колони“. Мястото е емблематично, но е неглижирано през годините. Нашата цел е да го възобновим и да върнем атмосферата му, както това стана с Юнашкия салон, добави кметът.

 

Ще бъдат ремонтирани изцяло площад „Екзарх Йосиф“, кръговото, както и две от улиците. Ще бъде възобновена връзката с пешеходния ринг около училище „Св. Климент Охридски“, ще има нови велоалеи, кътове за отдих, ще бъде улеснен и достъпът до Морската градина. Проектът е готов и той е на стойност близо 1 млн. лв., уточни кметът. Той е част от проектите за подобряване на градската част в центъра на Варна и надгражда този за пешеходния ринг.

 

Успоредно с това ще започне и вторият етап от обновяването на Морската градина. Ще бъде подобрена инфраструктурата, ще бъде изградена и поливна система за по-доброто поддържане на растителните видове, каза още Портних.   

 

СТАВРИ ТАРГОВ

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна