IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Избрано
13:56 | 16 юли 2018
Обновен: 21:28 | 23 април 2024

Валери Симеонов: Сезонът върви много добре

Регистрира се сериозен спад на извършените престъпления

По материала работи: Слав Велев
снимки: Пламен Гутинов

Въпреки лошото време, до момента летният сезон върви много добре, обяви във Варна заместник министър-председателят Валери Симеонов след срещата на областния съвет по туризъм. Големите курорти „Св. Св. Константин и Елена“ и „Златни пясъци“ имат отлична заетост като по-малка е тя в самия град. Регистрира се сериозен спад на извършените престъпления. Подобрява се състоянието на плажовете. „Състоянието им е по-добро от миналата година, дори „Офицерския плаж“.  Явно изградените пречиствателни станции дават резултат.“, коментира вицепремиерът.

 

От Българската агенция по безопасност на храните са издали две предписания за спиране на обекти. До момента през лятото от агенция „Митници“ са установили шест тона нелегален алкохол, който е бил иззет от две варненски села. От 01.07 досега от НАП са извършили 1180 проверки. Констатирани са 75 нарушения, като 90% от тях са разлики от касовата наличност. Издадени са 14 заповеди за запечатване на обекти.

 

Никола Димитров

Снимки: Пламен Гутинов

 

Четете още: Варна посреща мощи на двама светци

Коментари

Новини Варна