IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Избрано
14:01 | 12 август 2018
Обновен: 16:21 | 21 април 2024

Военни моряци обезвредиха „вражески“ кораб пред погледа на президента Радев

Държавният глава разкритикува във Варна работата на властта по отношение на ВМС

По материала работи: Слав Велев
снимки: Ели Маринова

Действията на изпълнителната власт по отношение на военноморските ни сили бяха разкритикувани от президента Румен Радев, който е във Варна  за честванията по повод 139 годишнина от създаването на ВМС. Според държавния глава, властта е твърде мудна и нерационална по отношение на модернизацията на флота. “Ако и тази година се повтори сценарият от миналата – гръмки обещания, заделяне на бюджет и после блокиране на проектите, ще се потвърди тезата, че всъщност модернизацията на флота е благороден предлог да се задели бюджет и да се трансформира в излишък”, каза президентът. По негови думи непрекъснато нараства значението на Черноморския регион, в който се преплитат много и често конфронтиращи се геополитически и икономически интереси.

Румен Радев бе специален гост на празника на българските Военноморски сили и тържествения ритуал по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от випуск 2018 на Висшето военноморско училище във Варна, чиято кулминация бе тази сутрин на Морска гара. Носете званието на българския офицер с чест и достойнство, всичко може да ви отнемат но вашата офицерска чест и достойнство може само вие да предадете, не го правете в никакъв случай, посъветва новите флотски офицери той.

 

От палубата на “Дръзки” президентът наблюдава зрелищните демонстрации и елементи от операция по морска сигурност. На кораба той се срещна с екипажа ѝ.

 

ЕЛИ МАРИНОВА

СНИМКИ АВТОРЪТ

 

Р. Радев: Недопустимо е евро-атлантическата перспектива на Македония да става за сметка на българската история

Чадър от властта държи Митьо Очите в криминалните хроники от години

 

 

Коментари

Новини Варна