IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Новина на деня
14:25 | 12 август 2018
Обновен: 11:13 | 23 март 2024

Р. Радев: Недопустимо е евро-атлантическата перспектива на Македония да става за сметка на българската история

Президентът е във Варна за честванията по случай 139 години ВМС

По материала работи: Слав Велев
снимки: Ели Маринова

Недопустимо е евро-атлантическата перспектива на Македония да става за сметка на българската история, идентичност и суверенитет - коментира президентът Румен Радев, който е във Варна  за честванията по повод 139 годишнина от създаването на ВМС.  По повод  изявлението на Зоран Заев за Илинденското въстание Радев каза, че той не е чул извинение от македонския премиер. Написаното в социалните мрежи не е извинение, каза президентът. Той допълни, че за него е необяснимо, че българското правителство не реагира по тази тема както трябва. Не може дългосрочните интереси на страната ни да стават жертва на мимолетен политически пиар, каза президентът.

 

Президентът с екипажа на фрегатата "Дръзки" по време на честванията на 139 г. от ВМС

 

Радев очаква от българското правителство ясно заложени параметри на нашите отношения с Македония. Имаме всички основания за допълнителен анекс към договора за добросъседство, и за включване на клаузи от него в преговорния процес на Македония за членство в ЕС, посочи държавният глава.

 

Ели Маринова

Снимки авторът

 

 

Чадър от властта държи Митьо Очите в криминалните хроники от години

Военни моряци обезвредиха „вражески“ кораб пред погледа на президента Радев

Коментари

Новини Варна