IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Избрано
19:14 | 10 септември 2018
Обновен: 17:18 | 25 април 2024

Сенсей Захари Дамянов: Разполагам с по двама силни състезатели във всяка категория

Над 60 бойци са на лагера на Българската карате киокушин федерация във Варна

По материала работи: Борис Проданов
СЕНСЕЙ ЗАХАРИ ДАМЯНОВ (ВДЯСНО) лично показва част от техниките на националните състезатели.

Както вече съобщихме, през уикенда във Варна стартира лагер на националния тим (мъже, жени, юноши, девойки) на Българската карате киокушин федерация. В тренировките вземат участие над 60 бойци. Проведе се и съдийски семинар.

Сенсей Захари Дамянов

В ПОДГОТОВКАТА НА БККФ сенсеите могат да разчитат на поне двама силни състезатели във всяка от категориите.

 

„Тренировките са за предстоящото първенство на Стария континент на KWF в Калининград – на 21 и 22 септември. Тук съм събрал мъже юноши и девойки, а това състезание в Русия е генерална репетиция за предстоящото от 7 до 9 декември във Варна европейско на KWU за мъже, жени и ветерани, както и за световното за юноши и девойки – за възрастите от 12 до 17 г.“, каза наставникът на националните ни отбори сенсей Захари Дамянов

СЪСТЕЗАТЕЛИТЕ ОТРАБОТВАТ различни техники на лагера във Варна.

 

Той е горд, че отборът на БККФ разполага с поне по 2 силни състезатели във всяка категория, което дава сериозна вариативност в избора на състав за предстоящите отговорни първенства.

„Повечето от мъжете и жените от отбора ни за европейското във Варна ще имат срещи именно в Калининград. Противниците ни и там, и тук са едни и същи. За малките в неделя имаше преборване за участие на световното през декември в морската столица. Съчетахме го със семинара на БККФ като упражнение за съдиите“, добави сенсей Дамянов.

ИВАН КОМАНОВ (ВЛЯВО) Е ПРЕТЕНДЕНТ за европейски и световни титли.

 

Той очаква в Русия сериозни битки предвид факта, че повечето от бойците ще дойдат през декември и във Варна за медалите.

 

„Лагерът е сериозна подготовка за първенството. Съставите са ни ясни, трябва да установим кой в каква форма е, много от най-силните състезатели трябва да участват в силно първенство преди срещите пред варненска публика“, категоричен е наставникът.

Съставите ще останат на лагер до 15 септември в морската столица.

 

Борис Проданов

 

Снимки Пламен Гутинов

 

Още по темата: Захари Дамянов: Оттеглих се, когато бях на върха

Коментари

Новини Варна