Събориха още 19 незаконни къщи в „Максуда“ във Варна (СНИМКИ)
Постройките са определени за премахване още преди 3 години и половина, каза кметът на район „Младост“ Христо Христов
Публикувана: 4 Dec 2018 | 16:11 От: Борис Проданов

Събарянето на незаконни постройки изградени върху общинска земя във Варна продължава, съобщи за Медийна група „Черно море“ кметът на район „Младост“ Христо Христов. Преди минути между улица "Д-р И. Селименски" и улица "Г. Пеячевич" (в „Максуда“) бяха сринати 19 къщи. За тях има влезли в сила заповеди за премахване.

Още преди седмица обитателите им са били информирани по надлежния ред за принудителното събаряне, за което има и заповеди от 3 години и половина, разкри Христо Христов.

„Нямаше ексцесии. Явно обитателите са реагирали своевременно и са успели да си намерят място за живеене. Само на едно семейство с деца предложихме подслон в СУПЦ, но отказаха. Много още трябва да се събаря в района. Обследването и на други незаконни строежи в същия микрорайон продължава и премахването на постройки предстои през 2019 г. Събарянето на тези 19 къщи обаче беше крайно необходимо, за да се изгради големия отводнителен канал, който е част от новия бул. „В. Левски““, каза още Христо Христов.

Снимки ФЕЙСБУК

Коментари ( 1 )

  • 1

    rodnilb

    05 Dec 2018 | 20:56

    Абе да ги събарят, всичките да ги махнат и това е! Нямам, какво да го мислят, защото не им е там мястото на тези цигански катуни, грозотии и гета, ааааа!