IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Избрано
18:55 | 7 декември 2018
Обновен: 18:24 | 17 март 2024

Четирима българи се класираха на полуфинали на мондиала по киокушин във Варна

В събота ще знаем кои са медалистите, тогава стартира и европейското за мъже, жени и ветерани

По материала работи: Борис Проданов
Четирима българи се класираха на полуфинали на мондиала по киокушин във Варна

Ивон Тенева (12 – 13 г., до 45 кг), Теодора Попова (12 – 13 г., над 50 кг), Миглен Димитров (14 – 15 г., над 65 кг) и Васил Димитров (16 – 17 г., над 75 кг) са полуфиналистите на Българската карате киокушин федерация от 6-ото открито световно първенство за юноши и девойки, което започна днес в Двореца на културата и спорта във Варна. Противници на Ивон, Теодора и Миглен са бойци от Казахстан, а Васко излиза срещу руснак.

 

Паралелно с полуфиналите и финалите на мондиала за младежи и девойки утре започват и състезанията на мъже, жени и ветераните от европейското първенство. Битките на 8 декември ще започнат в 10 ч., а в 17 ч. се очаква да се проведе и церемонията по награждаването на новите световни шампиони по карате киокушин.

 

Шестото открито световно първенство за младежи и девойки и Второто европейско за мъже, жени и ветерани се организират от Световния киокушин съюз (KWU), а домакин е Българската карате киокушин федерация (БККФ). Схватките продължават до неделя.

 

Още по темата: Започнаха първенствата по киокушин във Варна (СНИМКИ)

 

Снимка Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна