IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Избрано
12:32 | 9 февруари 2019
Обновен: 15:29 | 15 април 2024

Расте броят на нощувките от българи на територията на страната

Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на откриването на конференция

По материала работи: Слав Велев
Расте броят на нощувките от българи на територията на страната

С 2.6 процента е нараснал броят на нощувките от българи на територията на страната и въпреки че процентът е малък, върви нагоре. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на откриването на конференцията "Естествено в България - 2019 година на вътрешния туризъм".

 

С днешната инициатива допълнително ще се насърчат пътуванията на българи във вътрешността на страната. Предстои до 2-3 седмици да се изготви календар на събитията през тази година, допълни министър Ангелкова.

 

Министър Ангелкова отчете миналата година като изключително успешна и подчерта, че в страната ни е имало над 9 милиона чуждестранни туристи. По думите й тази година ще бъде динамична, трудна в борбата за всеки един турист и е важно да се обединят усилията ни, каза още тя и благодари на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, под чиято егида се осъществява днешният форум, предаде dariknews.bg.

 

Караянчева поздрави учстниците и отчете напредък в усилията да се превърне страната ни в целогодишна туристическа дестинация. Притежаваме неповторимо и безценно богатстно - природните забележителности и хилядолетна култура, допълни тя. Според Караянчева българинът трябва да открие живописната родна природа, да види разнообразието и богатството на България, да се радва на пълноценен отдих, да се убеди, че може да получи и тук качествено обслужване.

 

Поли Карастоянова от Националния борд по туризъм каза, че устойчивата тенденция за ръст на туристите трябва да се запази и предложи 0.5 на сто от приходите в туризма да се насочат към национална реклама.

Коментари

Новини Варна