IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Избрано
11:44 | 19 март 2019
Обновен: 20:15 | 23 април 2024

Екип на спешна помощ рискува живота си заради недомислици на АПИ (СНИМКИ)

Жители на варненските села Приселци и Близнаци негодуват, вижте защо

По материала работи: Борис Проданов
Екип на спешна помощ рискува живота си заради недомислици на АПИ (СНИМКИ)

Екип на спешна помощ рискува живота си тази сутрин на автомагистрала „Черно море“, за да превози навреме пациент. За това алармира свидетел на ситуацията.

 

Публикуваме писмото на читателя, придружено от снимки, без редакторска намеса:

 

Линейка с включен светлинен и звуков сигнал, очевидно превозваща спешен пациент от селата към Варна не успя да премине и се озова след два движещи се един след друг тежкотоварни камиона в единствената възможна лента за движение на АМ „Черно море“ към града. Вероятно за кратко шофьорът е бил изправен пред дилемата дали да рискува живота на пациента, заради забавяне, или да наруши въведеното временно движение по магистралата и да изпревари тировете. За целта шофьорът на линейката се принуди да навлезе в насрещното движение, подлагайки и себе си на риск. За щастие маневрата бе успешна и екипът на спешна помощ продължи към града.

 

 

 

Въпросът ми е защо след като вече повече от месец в платното за движение по магистралата не се извършват ремонтни дейности то продължава да стои затворено? Единствения участък, който все още се ремонтира е моста-виадукт над село Звездица. Видно е, че заради този кратък участък цялата дясна част от магистрала посока Варна стои затворена. Отделен е въпросът, че изнервени от ситуацията шофьори нерядко преминават оттам и се включват в движението преди виадукта.

 

 

От началото на 2019 г. периодично в редакцията получаваме обаждания най-вече от жители на близките села Приселци и Близнаци, които работят във Варна и негодуват, тъй като пътуват ежедневно в риск, както твърдят самите те.  По този повод на 5 февруари се свързахме с ръководството на Областно пътно управление - Варна и попитахме, кога ще бъде отворено за движение видно вече ремонтираното платно на магистралата след като първоначално посочения от АПИ срок беше „до 23 декември 2018 г.“ От там ни увериха, че това ще се случи „когато си свършим работата“. По наше настояване да бъде посочен все пак някакъв срок ни отговориха „31 март“. Според календара има още 12 дни до тогава. Дано оставащия период премине спокойно и без инциденти.

 

Марина Павлова

Коментари

Новини Варна