IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Избрано
07:00 | 20 юли 2019
Обновен: 11:55 | 25 април 2024

Атакуват АГ-болницата във Варна с фалшиви имейли

Управителят на СБАГАЛ "Проф. Д-р Д. Стаматов" (Вн) проф. д-р Емил Ковачев разпространи отворено писмо до медиите

По материала работи: Борис Проданов
проф. д-р Емил Ковачев, д.м.н. - управител на СБАГАЛ "Проф. Д-р Д. Стаматов" - Варна (АГ-болницата)

Снощи на редакционната поща на Медийна група "Черно море" пристигна отворено писмо до медиите от управителя на СБАГАЛ "Проф. Д-р Д. Стаматов" - Варна (АГ-болницата) проф. д-р Емил Ковачев.

 

Публикуваме го без редакторска намеса:

 

Здравейте!

 

Получили сте съобщение от следния имейл адрес: kovachev-prof@abv.bg Това е анонимно съобщение, което претендира да бъде написано и изпратено лично от мен. Държа да ви информирам, че този имейл е спам и никога при никакви обстоятелства не съм го използвал, нито имам достъп до него. Възможно е да съдържа и вируси, за което вече съм информирал администраторите на abv.bg, както и други компетентни органи и те са предприели съответните действия по заличаването му. 

 

Получили сте подобие на финансов отчет с тенденциозно изопачено съдържание, който прави опит за дискредетация на управляваното от мен лечебно заведение, както и на моята личност.

 

Целта на този мой имейл е да обърна внимание и да дам по-голяма яснота за настоящата си дейност, като управител на СБАГАЛ "Проф. Д-р Д. Стаматов", гр. Варна и като Ръководител на Катедрата по АГ в МУ - Варна. Репутацията на един човек се гради на здравите основи на последователното му личностно и кариерно развитие, утвърждава се само и единствено от постиженията и обществения му принос, от изграденото и създаденото от него.

 

В болницата, която ръководя, не бяха предприемани никакви действия по реновация и модернизация на сградния фонд от повече от 20 години. Откакто заемам длъжността Управител, текат активни ремонтни дейности на цялата сграда, както и обновление и усъвременяване на всички отделения, за да може да предоставим модерни и комфортни битови условия на нашите пациентки. В резултат на активните усилия на мен и на моя екип, успяхме да получим съдействието на Община Варна и на частни дарители и беше закупена нова съвременна и единствена в Североизточна България медицинска апаратура.  За да може нашите пациентки да получат изключително адекватна медицинска помощ, съм привлякал утвърдени специалисти акушер-гинеколози, анестезиолози и неонатолози в нашата болница.

 

Подадена е жалба към прокуратурата от мен с данни за финансови престъпления от предното ръководство, ощетяващи болницата в големи размери. Тези злоупотреби, извършени по времето на тогавашния счетоводен отдел, бяха разкрити и огласени по законовия ред и в момента са предмет на разглеждане от прокуратурата. Сами разбирате, че болницата има зложелатели, които правят опити да насочат общественото и медийно внимание в неправилна посока. Зложелателите и завистниците не са рядкост, а отправеният към вас имейл може да буди единствено съжаление към автора, който явно страда от собствената си нереализираност на житейското поприще.

 

Благодаря за вашето внимание и апелирам да не се обръща внимание на подобни писания с невярно съдържание, които правят опит да опетнят доброто име на СБАГАЛ "Проф. Д-р Д. Стаматов" (АГ Болница) - Варна.


С уважение,

Проф. д-р Емил Ковачев, д.м.н. 

 

Коментари

Новини Варна