IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Избрано
16:49 | 13 септември 2019
Обновен: 20:13 | 9 април 2024

Жегата остава и в събота

В неделя предстои разхлаждане

По материала работи: Пламен Янков
Жегата остава и в събота

През нощта ще е ясно и североизточният вятър ще утихне. Утре ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността, главно над източните райони.


Ще духа слаб до умерен вятър - над северозападната половина от страната ще е от север-северозапад, а в югоизточната - от североизток.


Ще остане топло с максимални температури между 27 градуса и 32 градуса, сочи прогнозата за времето на НИМХ.


По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд по северното крайбрежие с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 27-30 градуса, температурата на морската вода е около 25 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра - около 20 градуса, на 2000 метра - около 12 градуса.


В неделя и в началото на следващата седмица ще преобладава слънчево време. В неделя в Западна България вятърът ще отслабне, в котловините ще стихне, а в Източна ще бъде от североизток, с него за кратко ще нахлуе хладен въздух и в неделя дневните температури ще са по-ниски, в по-голямата част от страната - под 30 градуса. Облачността временно ще се увеличи, но вероятността за валежи е малка.


В понеделник вятърът ще се ориентира от югоизток и през деня отново бързо ще се затопли, но сутрешните температури ще са предимно между 9 градуса и 14 градуса.


Dnes.bg

Коментари

Новини Варна