IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Избрано
17:21 | 7 декември 2019
Обновен: 16:43 | 20 март 2024

България взе сигурни два медала от световното по киокушин

Донесоха ги братята Георги и Кристиян Дойчеви

По материала работи: Борис Проданов
България взе сигурни два медала от световното по киокушин

Братята Георги и Кристиян Дойчеви донесоха на страната ни сигурни отличия от шампионата на планетата по киокушин, който се провежда в Нур-Султан, Казахстан.

 

Кристиян Дойчев стигна до големия финал на световното първенство по киокушин. Националът в кат. до 85 кг. стартира директно от втори кръг, където победи гръка Басмацидис. На 1/4-финалите Дойчев бе повече от категоричен, надделявайки за само минута в срещата си с поляка Камил Мастай, с което си осигури и медал от първенството. Двубоят за влизане на голям финал противопостави България и Русия. Съперник на Дойчев на полуфиналите бе руснакът Станислав Степанков. Видно в срещата бе превъзходството на Дойчев, а Степанков на два пъти си позволи да удари в адукторите родния национал. Това не смути Кристиян, който до края не спря да атакува и в крайна сметка утре ще спори за златото срещу представителя на домакините Владимир Артюшин.

 

Георги Дойчев заслужи бронзов медал в категория до 80 кг. на  Той победи последователно съперници от Испания и Украйна, а в така важната битка от 1/4-финалата фаза, нашенецът разби Дмитрий Съйковски от Латвия. На полуфиналите Георги се раздаде, но не успя да спечели срещу руския състезател Александър Дрозд и загуби срещата си за влизане на големия финал.

При 60-килограмовите Дилян Николов започна с победа над поляка Дамян Билбак, но след това загуби на 1/4-финала срещу Серджо Мовсесян от Грузия, в директна битка за медал.

Шен Беркжан започва с два успеха – над тунизиец и представител на Бахрейн, но в срещата за медал загуби от Даниел Стерник от Полша при 65 кг.

В категория до 75 кг. Димитър Димитров стартира с победа над представител на Република Южна Африка, но в следващата фаза отпадна от представител на Афганистан.

 

Йордан Миладинов и Георги Иванов стигнаха до 1/4-финалите в своите категории, но там загубиха срещите си, които щяха да им осигурят сигурни медали. При 90-килограмовите Георги Иванов започна с успех над ирански състезател , но на 1/4-финалите загуби от Суюнов от Казахстан, като трябваше да се откаже, защото получи жесток удар в главата. Миладинов от своя страна, стартира с победа над чилиец в категория до 95 кг. На 1/4-финалите обаче той загуби от представящия Германия – Иван Демянов.

 

Андрей Андреев загуби в първи кръг в категория до 70 кг.. Нашенецът не успя да се справи с представителя на домакините Йеркебулан Берсенбайев. Христо Георгиев също не можа да се поздрави с успех при най-тежките (+95 кг.). Българинът загуби срещата си от първи кръг срещу казахстанеца  Рустам Авзалов.

 

И трите ни представителки при жените отпаднаха рано в надпреварата. Габриела Мирчева загуби в първата си среща в категория до 50 кг. от Бет Роуландс от Великобритания. Ия Костова също не успя да запише успех в Нур-Султан. При 55-килограмовите тя падна от Мерве Сесен от Турция, а Мариела Любенова, която пропусна първи кръг в категория до 60 кг., загуби във втория от шведката Агнес Вестрин.

 

Треньорският ни щаб в Казахстан е в състав сенсей Захари Дамянов, сенсей Живко Андреев и семпай Александра Маринова.

 

boec.bg

 

Прочетете още: Националите по киокушин започнаха битките от световното първенство

Коментари

Новини Варна