IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
14:39 | 12 април 2016
Обновен: 09:03 | 19 май 2024

Обичате ли кренвирши?

Вижте как ги приготвят в България, САЩ и Русия (ВИДЕО)

По материала работи: manager
Обичате ли кренвирши?

Според колегите от gotvach.bg в кренвиршите трябва да има между 20 и 60 процента месо, а в България обикновено едва 25 процента от съдържанието на този продукт е месно.

 

Какво има тогава в останалите 75 процента? Различни набухватели, уплътнители и вода, като съдържанието на вода, според експертите, при някои марки може да достигне до 70 процента.

 

За да се запази формата и консистенцията им кренвиршите се тъпчат с уплътнители. Тези уплътнители издават странните звуци при термична обработка. Те имат свойството да абсорбират водата и затова варените кренвирши се издуват до неподозирани размери. Струва ви се невероятно? Убедете се сами.

 

Наскоро в мрежата се появи клип, който показва как се правят кренвиршите в САЩ и какво се слага в тях. Във видеото е показано как остатъци от прасета, крави и пилета се смилат, докато не станат една консистентна маса, към която се добавя какво ли не, а впоследствие се оформя в кренвирш. 

 

Кадрите са заснети за предаването How It's Made на Discovery Channel, а гледката е изключително неприятна, но още по-неприятна е гледката във второто видео, която показва как се приготвя същия колбас в руски цех.

 

 

Коментари

Новини Варна