IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
12:43 | 13 юли 2016
Обновен: 00:04 | 2 май 2024

Барселона изкушава с плажове и... футбол!

Столицата на Каталуния е сред градовете с най-много забележителности

По материала работи: Пламен Янков
Барселона изкушава с плажове и... футбол!

Уважаеми читатели, продължаваме нашата рубрика “Градове на вода” с град №2 от класацията от Топ 25 на тези дестинации. Те са обявени от една от световните круизни компании и изданието Business Insider. Рейтингът определя най-привлекателните градове на вода през очите на туристите. За съставянето на рейтинга са използвани данни от индекса за качество на живот на Mercer (Mercer's Quality of Living), сведения на Euromonitor International за международните туристически маршрути, а също така и калкулатор Numbeo, който съставя приблизителна стойност на кошницата на стоките и услугите в различните градове.


На втора позиция е Барселона – директно след лидера Окланд (Нова Зеландия), представен предишната седмица.

 

Барса няма равна по архитектура,

а кошницата на стоките и услугите за туриста тук е $92,46. Един от най-хубавите градове на Балеарско море. Столицата на автономната област Каталуния и вторият по големина град в Испания. Най-старите райони са разположени в близост до морето, включително и пазарната зона, намираща се в готическия квартал (Barri Gotic). От другата страна на главния булевард „Ла Рамбла“ (La Rambla) е известният квартал „Равал“ (Raval). До 80-те години на ХХ в. това е било бедняшко гето, включващо и китайски квартал. Днес там може да намерите скъпи бутици и заведения.

 

Едно от основните предимства

на Барселона са многото забележителности. Архитектът, дизайнерът, футболният фен, историкът, градският администратор – всички те могат да видят по нещо. Посещението на “Саграда Фамилия”, Каса Мила, Каса Калвет е задължително, когато сте в Барселона. Футболният клуб е много повече от отбор. Понякога се усеща, сякаш той носи гордостта на цялата нация на раменете си. Дори и тези, които не се интересуват от футбол, ще харесат гостуването на стадиона “Камп Ноу” – сърцето на Барселона, в което по време на мачове се събират близо 100 000 зрители.

 

Всички плажове в Барселона

са абсолютно безплатни. През летния сезон са доста претъпкани, но си заслужава да бъдат посетени. Разходката по крайбрежните пешеходни зони са перфектна възможност да се насладят на сините води на Средиземно море, без да се мокрят. Крайбрежните зони гъмжат от ресторанти и магазини, но дори и да нямате излишни пари, разходката си струва.
Магическият барселонски фонтан е бил построен на хълма Монтжуик още през 1929 г. Този спектакъл на водата, светлината и музиката трябва да се види задължително. Прекрасният шедьовър носи наслада на посетителите на всички възрасти и не случайно е сред най-посещаваните фонтани в света.


Катедралата е една от най-големите сгради

в Испания. Смята се за връх в работата на архитекта А. Гауди. Внушителната постройка (“Саграда Фамилия”) е с официално название Изкупителния храм на Светото семейство. Архитектът дотолкова е бил посветил живота си на построяването на катедралата, че разпродава имуществото си и се премества да живее на строителната площадка.
И не забравяйте за бурния нощен живот в каталунската столица. А посетиш ли я веднъж – не я забравяш. Това усещане се потвърждава при всяко завръщане в Барселона.~

 


СТАДИОНЪТ НА “БАРСА” е Меката на световния и европейския футбол.

 



ПЛАЖОВЕТЕ НА БАРСЕЛОНА са сред най-хубавите в Европа. Макар и често претъпкани.

 

 



ПАРТИ НА ПЛАЖА, където стотици и хиляди намират ефектни начини да празнуват до зори.

 



ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА НОВА ГОДИНА в каталунската столица. Фойерверките и цветовете на нощта са забележителни.

 



МАГИЧЕСКИЯТ ФОНТАН е сред най-посещаваните в света.


 


“САГРАДА ФАМИЛИЯ” нощем. Светлините правят храма още по-ефектен.

 

 


ЯХТИТЕ СА ЗАПАЗЕНА МАРКА и за Барселона, където пристигат ветроходци и богаташи от цял свят.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна