IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Живот
14:40 | 24 ноември 2016
Обновен: 15:01 | 29 април 2024

Благотворителен базар събира средства за тежко болно дете

Това е поредната проява в подкрепа на 4-годишния Емко, който страда от рак на костите

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов

Двудневен благотворителен базар в сградата на община Варна събира средства за тежко болно дете.

 

Това е поредната проява в подкрепа на 4-годишния Емко, който страда от рак на костите. Тежката диагноза „Сарком на Юинг на дясната лопатка“ е поставена на детето през юни. В момента Емо е на химиотерапия в Турция, за която вече са осигурени нужните 72 250 евро. Различни благотворителни инициативи събират пари за операции и лъчетерапия, за които все още не се знае колко ще струват. Първоначалната оценка на лечението на детето е около 440 000 евро. От началото на кампанията до момента, в подкрепа на Емко са събрани около 172 000 лв.

 

 


Семейството на детето е подало заявление за финансиране в Център „Фонд за лечение на деца в чужбина“, от където получава отказ. Мотивът е, че детето би могло да се лекува и в България, но близките му уверяват, че в страната може да се проведе само химиотерапията, не и последващите етапи от лечението. За състоянието на детето би било опасно да пътува в чужбина на следващ етап, когато вече имунитетът му ще е спаднал.  

 


Благотворителният базар в сградата на общината е на входа на Информационния център. Той работи днес и утре от 10 до 17 часа. „Благодарим на всички хора, които се включиха и дариха това, което са изработили. Имаме коледни картички и украси, плетени играчки, различни видове бижута и още много неща подходящи за подарък или просто, за да зарадваме близък човек. Всичко е приготвено с много любов за Емко“ – разказа за медийна група „Черно море“ Дияна Великова – организатор на базара. Дарителите са от цялата страна. Специален щанд е зает от нещата, изработени от децата и учителите от детска градина „Пинокио“, която Емко е посещавал преди да му поставят тежката диагноза. 

 


Благотворителната кампания продължава с тридневен рок и метъл фестивал във варненски клуб, който започва тази вечер. В понеделник (28 ноември)ще има концерт в София, който отново ще събира средства за лечението на Емо. На 10 декември  ще е концертът във ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“, за който вече „Черно море“ писа. Проявата ще събира пари за лечението на Емо и Алекс. 

 


Благородната кауза в подкрепа на 4-годишното момченце ще продължи и след Нова година. 

 

Дарителската сметка на Емо в Райфайзенбанк е: IBAN BG41RZBB91551007400206 BGN, BIC RZBBBGSF
Титуляр Емил Ангелов Каров


Превод чрез PayPal: birityyy@abv.bg


Може да бъде изпратен и дарителски SMS с текст на латиница DMS EMO на номер 17 777 за абонати на трите мобилни оператора.

 

 

 

 

 

 

 

 


Полина Петрова
Снимки Пламен Гутинов

 

 
 

Коментари

Новини Варна