IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
12:05 | 3 януари 2017
Обновен: 05:52 | 8 май 2024

Зелева чорба за детоксикация и сексуална мощ

Армеевата чорба бори и раковите заболявания

По материала работи: manager
Зелева чорба за детоксикация и сексуална мощ

Българската кулинарна традиция и народна медицина използват киселото зеле и киселата ферментирала зелева чорба като храна и лекарство през зимните месеци. Това не е случайно – в момента киселото зеле жъне невиждан и заслужен успех по целия свят.

 

Героят на Вазов, Квасников, гръмко казва: "Бабата нека си пие армеева чорба: хем стомаха оправя, хем не опива.’’

 

Зелевият сок има мощно лечебно действие, особено при симптоми от неясен произход, при които не може да се постави точна диагноза за лечение или не може да се открие огнището на заразата. Ферментиралото зеле е е дори по-здравословно от суровите зеленчуци. То е отличен източник на витамин С, лактобацили, както и други хранителни вещества.

 

Може би си мислите, че пробиотикът, който купувате от аптеката съдържа живи бактерии, но те са в пъти по-малко от броя им в киселото зеле и други естествено ферментирали продукти.

 

Зелевият сок прави чудеса за астмата и бронхита… подсилвайки лечебната способност на дихателните пътища.

 

Зелевият сок подсилва имунната система, стимулира и регулира Т-клетките и помага в лечението на алергии благодарение на химикал, наречен хистидин. Глюкозинолатите, които както казахме се съдържат в зелевия сок, също така стимулират имунната система.

 

Киселото зеле е един от най-мощните афродизиаци и най-добрата естествена виагра.

 

Така, че мъже пийте зелев сок, това е най-естественият начин да стимулирате сексуалния си живот. Съветът на специалистите към мъжете, които се нуждаят от стимул за повишаване на сексуалната мощ, е да хапват кисело зеле по един или два пъти на ден, а сутрин да пият по една чаша зелева чорба „на гладно“.

 

Честото пиене на зелев сок доказано помага в предпазването от и в битката с различни видове рак. Изследванията показват, че зелевият сок значително намалява риска от заболяване от рак на гърдата, простатата, белия дроб, черния дроб, яйчниците и дебелото черво. Зелевият сок е богат на полифеноли и антиоксиданти, които също помагат за отблъскването на рака.

 

Освен в лечението на различните видове рак, зелето помага и в лечението на следните заболявания: хронична кашлица, махмурлук, артрит, възпаления, стомашни язви, анемия и т.н.

 

Добавянето на зелев сок към храната спомага също и отслабването, понеже спира преобразуването на захарите и въглехидратите в мазнини. Зелето също така е идеална добавка към всяка диета за отслабване, защото съдържа забележително малко калории, стимулира действието на метаболизма и облекчава проблемите със запека.

 

Зелевият сок също така съдържа много магнезий, калий, калций, както и известно количество натрий. Незаменим е за производството на хормони, в регулирането на сърдечния ритъм, за сваляне на кръвното налягане и за доброто развитие на костите.

 

Ферментиралият зелев сок също така контролира инфекциите от кандида.

 

Ако страдате от загуба на слуха, зелето е идеалният натурален лек. Има лесна рецепта, за която ви трябва чиста памучна кърпа или клечка за уши, напоена в солена вода. Натопете кърпата в зелев сок и я поставете върху ухото преди лягане. Слухът ви ще се подобри скоро, ако тъпънчето на ухото ви не е увредено.

 

Ако на балкона или в мазето си имате малко бидонче от ценната храна, знайте че сте богати – в Северна Америка малко бурканче естествено ферментирало кисело зеле се продава за дестина долара.

 

Освен в бидони, което отнема доста време, можете да си изготвите кисело зеле в буркан.

 

Ето една чудесна технология, по която може да си направите малко количество за кратък период от време:

 

  1. нарежете 1 зелка на тънки ивици, посолете и намачкайте зелето с ръце;
  2. напълнете 1 добре почистен буркан със зелето като го притискате много добре с юмрук;
  3. отгоре сложете външните листа от зелето, напълнете до горе с филтрирана вода и затворете буркана.
  4. След 3 дни зелето ще бъде готово за консумация.

 

Още по темата: Диета с 1200 калории, но без глад

Коментари

Appeamy ( преди 1 година )
nolvadex vs clomid methylprednisolone will decrease the level or effect of bazedoxifene conjugated estrogens by affecting hepatic intestinal enzyme CYP3A4 metabolism.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна