IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Живот
10:13 | 11 януари 2017
Обновен: 20:03 | 15 април 2024

Хонолулу е мечтата на всеки турист

Столицата на Хавай целогодишно е като кътче от Рая

По материала работи: Борис Проданов
Хонолулу е мечтата на всеки турист

Уважаеми читатели, продължаваме нашата рубрика “Градове на вода” с №21 – Хонолулу, от класацията от Топ 25 на тези дестинации. Те са обявени от една от световните круизни компании и изданието Business Insider. Рейтингът определя най-привлекателните градове на вода през очите на туристите. За съставянето на рейтинга са използвани данни от индекса за качество на живот на Mercer (Mercer's Quality of Living), сведения на Euromonitor International за международните туристически маршрути, а също така и калкулатор Numbeo, който съставя приблизителна стойност на кошницата на стоките и услугите в различните градове. Както вече знаете, под №20 е Маями, преди това са Истанбул, Пърт, Осло, Дубай, Лисабон, Лос Анджелис, Хелзинки и Хонконг, 11-и е Дъблин, а преди него Голямата ябълка – Ню Йорк, девети е Токио, осми – Сан Франциско, на седма позиция e Сидни, на шеста – “българският” Чикаго, на пета – Сингапур, на четвърта – Копенхаген, на трета – Ванкувър, на втора – Барселона, а лидер е Окланд (Нова Зеландия).

СЪРФ ЗА ВСИЧКИ - от професионалисти до деца и обикновени туристи.

 

В Хонолулу небостъргачите от стомана и стъкло
изглеждат като естествено продължение на гигантските палми и невероятния плаж. В трафика на столицата на Хавай ще бъдете изненадани от четириколесни лимузини, които приличат повече на презокеански лайнери, отколкото на автомобили. Сърфът е нещо като религия. Хиляди почитатели на този екстремен спорт се кипрят в неопренови костюми и подобно на тропически риби се скупчват на пасажи около местата на зараждане на високи вълни. Кошницата на стоките и услугите за туристите в този далечен от нас град е $53,03.

ПЛАЖОВЕТЕ В ХАВАЙ нямат нужда от представяне.

 

В легендарния залив Уайкики

плажната ивица и американската мечта създават мечтан тропически рай. Хотелите, лимузините, бутиците, туристите са запазената марка на това място, което е синоним на лукса, на многомилиардния туристически бизнес и на хайлайфа. Хонолулу си остава уникално място с много екзотика, култови символи и много магия. Неслучайно и преводът на името (от местния език) буквално значи „добре защитено пристанище”. Населението е по-малко от това на Варна – под 400 000 души, а целият архипелаг има общо милион жители. Хавайските острови са 50-ият щат на САЩ, но това не пречи на лежерната атмосфера, която навява релакс.

ПИКНИК ВЪВ ВОДАТА. На когото му е горещо да отмаря под жаркото слънце.

 

Уханието на океана и тропическото слънце,

пъстроцветните одежди на туристите подсилват курортната обстановка. Ваканционното настроение е дори по улиците, където често излиза „жива музика”, а площад „Бишоп Скуеър“ става арена на автентичен карнавал. Миксът от култури в Хонолулу дава възможност за богат избор. Хармонията обаче присъства навсякъде, тя е една от опциите за добра ваканция и се цени както от местните, така и от гостите.

ФЕСТИВАЛЪТ В ХОНОЛУЛУ дава възможност за изява на всяка нация и всяка култура.

 

Пазарът „Оаху“ показва как от различните култури и раси

се получава уникалното богатство на Хавай. През 12-те месеца на годината Хонолулу и целият архипелаг са щурмувани от летовници. Хора от цял свят с различни финансови възможности искат да се докоснат до атмосферата, атракцията се подсилва от „натрапници“, яхнали вълните със своите сърфове.

КИНО НА БРЕГА - с нетърпение се очаква премиерата на следващия филм от сериала „Хавай 5-0“.

 

Вечерта идва с романтичен залез

на изчезващото зад хоризонта слънце. Плажът коренно се променя, Хонолулу не заспива нито за миг. Екзотиката вече е различна и продължава до сутринта. Влюбени двойки или просто отмарящи туристи предпочитат да останат на това място, а възможностите на крайбрежната алея са практически неограничени.
А изгревът дава началото на нов ден в Рая…

НОВА ГОДИНА НА ПЛАЖА. Времето е идеално за къпане по бански.

 

Коментари

Новини Варна