IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Живот
17:02 | 1 февруари 2017
Обновен: 22:43 | 17 май 2024

Хапвайте люти чушки, за да подсилите защитите на организма

Кои са най-добрите естествени антибиотици?

По материала работи: Пламен Янков
Хапвайте люти чушки, за да подсилите защитите на организма

Антибиотиците са медикаменти, благодарение на които сме се справили с болести, причиняващи редица усложнения и дори смърт в миналото. Тези лекарства обаче имат своите странични ефекти, заради които някои хора предпочитат да ги избягват.

 

За да се подсилят естествените защити на организма могат да се използват и някои натурални продукти, имащи антибиотични свойства. Те се намират във вашата кухня.


Кои са най-добрите естествени антибиотици?

Сред най-мощните натурални антибиотици са мащерката, риганът, киселото мляко, ябълковият оцет, суровите кисели краставички, джинджифилът, анасонът, карамфилът, чесънът, лютите чушки, копърът, босилекът, куркумата, розмаринът, канелата, броколите, зелето, лукът.


Освен че можете да включвате по-често в дневното си меню някои от тези продукти, можете и да си приготвите и един мощен антибиотичен коктейл, с който да повишите имунитета си.

 


Съставки:

700 мл ябълков оцет
¼ чаша настърган пресен чесън
¼ чаша лук, ситно нарязан
¼ чаша настърган джинджифил
2 люти чушки
2 супени лъжици куркума на прах
2 супени лъжици настърган хрян

 

Сложете всички съставки в голяма купа без да слагате оцета. Разбъркайте ги много добре, след което прехвърлете смесените продукти в буркан с плътно затварящ се капак. Излейте оцета в буркана, разклатете го добре и съхранявайте на хладно и тъмно място в продължение на 2 седмици. Всеки ден разклащайте добре буркана. След този период вълшебният домашен антибиотик е готов за консумация.


Можете да го прецедите през ситно сито и да го прехвърлите в бутилка от тъмно стъкло за повече защита от слънчева светлина. Всеки ден пийте по 2 супени лъжици 2-3 пъти на ден.

az-jenata.bg

 

Четете още Плюсове и минуси на суровата храна

Коментари

Новини Варна