IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Живот
07:40 | 16 февруари 2017
Обновен: 07:22 | 15 април 2024

Пийте чаша топла вода на празен стомах рано сутрин

10 причини

По материала работи: Пламен Янков
Пийте чаша топла вода на празен стомах рано сутрин

Водата е една от най-съществените субстанции за всички в този свят. Ако трябва да оцелеем на тази земя, имаме нужда от вода. Много експерти казват, че пиенето на най-малко 2 литра вода на ден, ще помогне за здравето и ще ни направи по-силни, ако заболявания ни атакуват. Може да се пие студена или нормална вода, но лекарите съветват тя да е топла или гореща, за да се възползваме повече. Има повече ползи от пиенето на гореща вода, особено за кожата и косата, както и за по-здравословен и по-щастлив живот. Тук ще ви обясним какви са ползите за здравето от пиенето на гореща вода на гладно, рано сутринта. Здравните ползи от пиенето на гореща или топла вода

 

1. Освобождаване от хронични проблеми

Липсата на вода в тялото ви може да доведе до хронични проблеми като запек. Тъй като изпражненията се натрупват в червата, то и движението им ще стане бавно. Препоръчително е да се пие чаша топла или гореща вода дневно, сутрин на празен стомах, за да се избегнат тези проблеми.

 

2. Лесно за храносмилането

Пиенето на студена вода след хранене прави консумираната храна твърда. Втвърдява се маслото, налично в консумираната храна и се създава отлагането на мазнини по стените на червата, което може да доведе до рак на червата в бъдеще. Така че пиенето на топла вода ще ви помогне за ускоряване на храносмилането и ще доведе по-щастлив живот.

 

3. Детоксикация

Най-голямото предимство на пиенето на топла вода е детоксикация на тялото ни. Когато имате проблем с храносмилането, имайте навика да пиете топла вода, която помага за изчистване на всичко.

 

4. Отслабване

Пиенето на топла вода ще ви помогне в намаляването на цялостното ви телесно тегло. Тя насърчава обмяната на веществата и помага за разграждането на мастната тъкан, която се намира под кожата. Пиенето на топла вода е най-доброто нещо за намаляване на теглото.

 

5. Отлично средство при простуда, кашлица и болно гърло

Пиенето на топла или гореща вода е отлично естествено средство за кашлица, болки в гърлото и настинка.

 

6. Кръвообращение

Пиенето на гореща вода помага за подобряване на циркулацията на кръвта.

 

7. Менструални болки и спазми

Пиенето на топла вода или гореща вода по време на менструалния цикъл действа успокояващо на коремните мускули и помага при спазми и крампи.

 

8. Подмладява

Пиенето на гореща вода помага да изглеждате по-млади и по-свежи. Също така помага на кожата при обриви, сухота и т.н.

 

9. Предпазва от пъпки и акне

Пиенето на гореща вода, може да помогне при акне, пъпки и други кожни проблеми.

 

10. Растеж на косата

Пиенето на топла вода помага за по-бърз растеж на косата и също така се бори срещу пърхот. Прави косата по-силна.

biopogled.com

 

Четете още Загряването на меда не е добра идея

Какво се крие в състава на чешмяната вода?

Коментари

Новини Варна