IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
12:22 | 27 февруари 2017
Обновен: 16:13 | 21 април 2024

Една супена лъжица за отслабване

Всяка диета се нуждае от допълнителни трикове

По материала работи: Юлиян Атанасов
Една супена лъжица за отслабване

Знаете ли, че една от най-добрите подправки за изгарянето на мазнини и редуциране на телесното тегло е куркумата? Тя е богата на антиоксиданти, които са много важни, когато искаме да отслабнем. Добрата фигура се нуждае от усилия по отношения на хранене и спорт, но и от някои малки трикове, които понякога се крият в една супена лъжица от:

 

Една супена лъжица кокосово масло, за потискане на апетита

Кокосовото масло има няколко предимства и се препоръчва при спазването на диетични хранителни режими. То е богато на полезни мазнини и може да се ползва за готвене, да се добавя към смутита. Една супена лъжица от него между храненията ще ви помогне да намалите апетита си, ако в този момент сте гладни. Мастните киселини в маслото не само ще ви помогнат да се почувствате сити, но и ще спомогнат за подобряване на метаболитните процеси.

 

Една супена лъжица джинджифил за изгаряне на мазнините

Джинджифилът е подправка, която ще ви помогне да се отървете от мазнините и да подобрите метаболизма си. Когато искате да отслабнете е много важно да не губите само излишни течности или мускулна маса, а да горите мазнини. Всичко, което трябва да направите е да добавите към ястията си една супена лъжица сух или пресен настърган джинджифил. Това количество може да се разпредели за целия ден.

 

Една супена лъжица канела, за да си набавите важните минерали и фибри

Канелата е не само вкусна подправка, но и чудесна добавка към вашите смутита, кафе напитки, ястия. Спомага за регулиране на нивата на кръвната захар и съдържа минерали, от които се нуждаем всеки ден. Също така е източник на фибри. Всичко това ни помага да поддържаме здравословно тегло.

 

Една супена лъжица авокадо за набавянето на здравословни мазнини

Когато искате да редуцирате телесното тегло не бива да изключвате напълно мазнините, особено полезните. Авокадото е чудесен пример за полезни мазнини. То има приятен вкус и засища. Богато е на витамини, минерали, като калий, който е важен за отслабването, съдържа също и фибри.Всъщност мазнините, които се съдържат в него ни помагат да изгаряме излишните такива. Когато сте гладни между храненията, може да хапвате по една супена лъжица авокадо.

 

Една супена лъжица мед за храносмилателни ензими

Хубавият мед е богат на ензими и антиоксиданти, които са изключително полезни за организма. Те са много важни за поддържането на здравословна храносмилателна система.От друга страна, поддържането на добро храносмилане е от съществено значение, когато искате да редуцирате телесното тегло. Нарушеното храносмилане е една от причините за невъзможността да отслабнете.

 

az-jenata.bg

Четете още: На чаша зелено вино…. от канабис

Коментари

Новини Варна