IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Живот
11:03 | 27 февруари 2017
Обновен: 04:00 | 16 април 2024

На чаша зелено вино…. от канабис

Калифорния е единственият щат, където това питие е комерсиално достъпно

По материала работи: Пламен Янков
На чаша зелено вино…. от канабис

Преди няколко месеца испанска стартираща компания предизвика доста интерес заради естествено оцветеното си синьо вино.

 

Така че не е изненадващо, че други цветни вина също получават равностойно внимание от медиите. Например модно ново зелено вино, наречено Canna Vine, провокира силно внимание, до степен да пишат за него в Los Angeles Times. Това зелено вино обаче е интересно не само заради цвета си — то е на практика плод на любовта между виното и канабиса.

 

Не очаквайте обаче да го откриете в местния супермаркет, или в локалните магазини за вино.

 

Калифорния е единственият щат, където това зелено вино е комерсиално достъпно, и то само при предявяване на карта за употреба на медицинска марихуана, отбелязва goodlife.bg. Това не е първото вино, създадено с канабис; както съобщава Los Angeles Times, "Канабисовото вино, още известно като 'зелено вино' (и по юридически причини описвано като "тинктура")... съществува вероятно още от времената, когато е имало канабис и вино."

 

В напитката се съчетава органично отгледан канабис и биодинамично добито грозде. Сред поддръжниците на идеята са Челси Хандлър и Мелиса Етъридж — всъщност Етъридж има собствена гама от канабисови вина, наречена Know Label, която е дело на същия производител — и други знаменитости също са изразили интерес към това да имат собствени версии.

 

Заради процеса на ферментация, през който преминават тези вина, те са по-малко силни като ефект, отколкото бихте очаквали.

 

"Резултатът е зряло, физическо 'телесно надрусване', вместо по-дезориентиращо психично надрусване," обяснява Los Angeles Times. Това се дължи и на компонента, използван при производството на канабисови вина - конопен канабидиол, който е различенот психоактивния тетрахидроканабинол, присъстващ в марихуаната.

 

Производителите са пробвали блендове от двата типа канабис, cannabis sativa и cannabis indica, за да намерят баланса между издигащото и отпускащото усещане. Те също така активно продължават да търсят начин да комбинират вкуса на канабис и вкуса на вино в нещо по-хармонично. Има сорт канабис, който има донякъде ананасов аромат, и се съчетава изключително добре с вионие. А друг сорт, наречен “Черешов пай”, е доста съвместим с розе от гренаш. Според някои вкусът е чудесен сам по себе си, ако харесвате билкови аромати и вкусове. 

 

Както и бихте очаквали, цената на канабисовото вино не е особено ниска. Половин бутилка от зелената течност ще ви струва между $120 и $400.

 

Четете още Виното нe е само напитка, а и лекарство за подмладяване

Коментари

Новини Варна