Продукти:
1 глава лук
2 моркова
1/2 глава целина
4 скилидки чесън
2 домата
1/4 кг лукчета арпаджик
1/2 чаша маслини без костилка
200 г пресни гъби по ваш избор
вода
1/2 чаша бяло вино
1 кафеена чаша ориз
4 картофа
сол,черен пипер
магданоз
Приготвяне:
В добре загрята мазнина задушете нарязания лук, заедно с морковите и целината.Когато поомекнат, към тях прибавете изчистените лукчета, маслините и нарязаните на 2 на 3 гъби.Долейте с водата и виното.
Щом яхнията заври може да прибавите ориза и картофите нарязани на кубчета.Когато картофите и оризът са готови, прибавете нарязаните на ситно домати и стрития чесън.Овкусете със сол и черен пипер и по желание запечете яхнията във фурната.Преди да сервирате поръсете с пресен магданоз.
az-jenata.bg
Четете още: 5 неща, които не трябва да правите веднага след хранене
Коментари