Манастирска яхния с картофи и ориз

Време на приготвяне: 60 минути Порции: 3

Манастирска яхния с картофи и ориз

Продукти:

1 глава лук

2 моркова

1/2 глава целина

4 скилидки чесън

2 домата

1/4 кг лукчета арпаджик

1/2 чаша маслини без костилка

200 г пресни гъби по ваш избор

вода

1/2 чаша бяло вино

1 кафеена чаша ориз

4 картофа

сол,черен пипер

магданоз

Приготвяне:

 

В добре загрята мазнина задушете нарязания лук, заедно с морковите и целината.Когато поомекнат, към тях прибавете изчистените лукчета, маслините и нарязаните на 2 на 3 гъби.Долейте с водата и виното.

 

Щом яхнията заври може да прибавите ориза и картофите нарязани на кубчета.Когато картофите и оризът са готови, прибавете нарязаните на ситно домати и стрития чесън.Овкусете със сол и черен пипер и по желание запечете яхнията във фурната.Преди да сервирате поръсете с пресен магданоз.

 

az-jenata.bg

Четете още: 5 неща, които не трябва да правите веднага след хранене

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата