IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Живот
11:09 | 21 юни 2017
Обновен: 08:37 | 5 май 2024

Най-бързия начин да изстудите топла бира

Методът беше демонстриран от двама влогъри

По материала работи: Пламен Янков
Най-бързия начин да изстудите топла бира

Най-бързият начин да охладим топла бира е да поставим бутилките в съд с лед и го поръсим със сол, съобщи в. "Дейли мейл", цитират от Дарик.

 

Методът беше демонстриран в канала на YouTube "Лайфхакер" от двама влогъри - Анди и Маделин. Те изпробваха два начина. Първо обвиха бирения кен с мокра кухненска хартия, след което го поставиха във фризер.

 

 

При другия опит те поставиха бирата в метална кофа, пълна до горе с лед и вода и след това я поръсиха с чаша сол.

 

Фризерът и мократа хартия не свършиха никаква работа, защото пивото беше с температура 22 градуса Целзий след 10 минути. Солта и кофата с лед обаче успяха да изстудят бирата до 1 градус Целзий за същото време.

 

Тайната на успешния метод е, че солта разтопява леда, но понижава и температурата на водата, тъй като температурата на замръзване на солената вода е по-ниска - около минус 2 градуса Целзий.

 

Това означава, че водата може да стигне под 0 градуса, преди да замръзне. Затова често заледените участъци по пътя се поръсват със сол - тя разтопява леда и предотвратява замръзването му отново при 0 градуса Целзий. 

Коментари

Новини Варна