IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Живот
08:46 | 27 юни 2017
Обновен: 17:21 | 26 април 2024

Пълнени чушки със сирене и гъби

Време на приготвяне: 70 минути Порции: 6

По материала работи: Юлиян Атанасов
Пълнени чушки със сирене и гъби

Продукти:

7-8 големи червени чушки

500 г краве сирене

3 яйца

½ глава лук

300 г белени домати от консерва

150 г печурки от консерва

2-3 стръка копър

сол

черен пипер

1 скилидка чесън/ чесън на гранули

 

Приготвяне:

Най-напред отрежете капачетата и почистете чушките от дръжките и семките. В отделна купа разбийте яйцата. В тях натрошете сиренето, гъбите, отцедени от сока от консервата и добавете подправките. Разбъркайте добре, докато яйцата полепнат по сиренето и се образува стегната смес. Напълнете чушките. Пригответе и соса, с който ще ги залеете. За целта загрейте олиото в тиган. В него запържете ситно нарязаните лук и чесън за около 2-3 минути. Добавете добре намачканите домати. Подправете с още сол и черен пипер на вкус. Разбърквайте соса, докато заври. След това изключете котлона и бъркайте още няколко минути до леко сгъстяване. Залейте чушките с него и ги печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за около 30-40 минути.

 

az-jenata.bg

 

Четете още: 6 неща, заради които мъжете си тръгват

Коментари

Новини Варна