IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Живот
19:42 | 21 юли 2017
Обновен: 06:24 | 7 април 2024

Пиенето на повече вода забавя стареенето

В жегите е добре да се консумират по 8 чаши дневно

По материала работи: Ставри Таргов
Пиенето на повече вода забавя стареенето

Приемът на вода през лятото е много важен за поддържане на нормалните функции на организма. Водата подпомага храносмилането, циркулацията на кръвта, дори отделителната система. Един от първите признаци, че тялото ни е дехидратирано, е сухата кожа. Други състояния като акне, пъпки, рани, могат да преминат много по-бързо, ако не забравяме за дневния прием на течности. 

 
Кожата е орган, състоящ се от клетки, които се пълнят с вода. Без нея те функционират на по-бавни обороти. Не след дълго кожата се стяга, изсъхва и започва да се лющи. 

 

Сухата кожа е много по-неиздръжлива на вредните влияния и предразположена към бръчки. Пиенето на достатъчно течности през този сезон поддържа кожата хидратирана, предотвратява набръчкването и поява на други признаци на стареене. 
 
Лекарите препоръчват възрастните да пият най-малко 8 чаши вода дневно или между 2,5 -3 литра. По-голямото количество течности, които приема организма, особено в горещините, е предпоставка за по-здрава кожа, липса на замайване и главоболие, както и изчистване на клетките от токсини. 
 

Пиенето на вода на гладно е стара практика, която се смята за алтернативен метод за пречистване на тялото. Много хора дори предприемат така нареченото водолечение или гладуване, за да се избавят от наднорменото тегло или други здравословни проблеми, дори пият предимно топла вода. 

 

Ние обаче не препоръчваме приемането само на вода в продължение на няколко дни, а просто да си направите един пречистващ ден в седмицата или месеца. Така организмът се освобождава от вредните вещества, кръвообръщението му се подобрява и притокът на кислород към клетките се увеличава. 

Някои диети или режими за здравословно хранене включват един ден, в който се пие само вода. Но вместо да си докараме проблеми, по-добре да пием вода на гладно. 

 

Американско проучване показва, че този метод помага в борбата на хиляди жени със стареенето на кожата. По-високия прием на вода рано сутрин ни действа не само диуретично, но и тонизира кожните клетки.

След като те получават достатъчно количество вода, раните, пъпките и раздразнението по лицето изчезват по-бързо.

Puls.bg


 

Коментари

Новини Варна