IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Живот
15:12 | 18 октомври 2017
Обновен: 17:30 | 22 март 2024

Деца празнуват рождения си ден в библиотеката във Варна

Стаята на приказките е любимо място, в което малки и големи се чувстват като у дома

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов

Чудите се къде да отпразнувате рождения ден на своето дете. Какво ще кажете за библиотеката?! 20-ина рождени дни са отпразнувани в стаята на приказките в детския и средношколски отдел на РБ „Пенчо Славейков“ за осемте години, в които тя функционира. Приказките там чете Венеция Маркова. „Работя с най-малките ни читатели вече осем години. Посрещам ги всяка сряда в стаята на приказките и заедно четем, рисуваме и играем. Целта ни е да насърчим любовта към книжките от най-ранна възраст. Много празници сме споделили заедно с децата и техните родители. Не правят изключение и рождените дни, разбира се. Децата се чувстват тук като у дома си и им е приятно да споделят с нас и с приятелите си от стаята на приказките всеки хубав повод“, разказа Венеция Маркова за медийна група „Черно море“. 

 


„Стаята на приказките е място, което посещаваме редовно заедно с моята дъщеря, а вече и с нейното братче. Идваме всяка сряда да четем приказки и да се забавляваме с нашите приятели от библиотеката. Нямаше как да пропуснем да дойдем и на рождения ден на Виктория. Станахме сутринта, набързо направихме една тортичка и пристигнахме тук да почерпим и да празнуваме“ – разказа Мариана Желева, майка на Виктория, която днес става на четири.

 

На празника в библиотеката присъства и 7-месечното братче на рожденичката Живодар. „Четем заедно и вкъщи и в стаята на приказките в библиотеката. За мен е важно децата ми да обичат книжките“, подчерта Мариана. 

 


„Много ми хареса рожденият ден в библиотеката“, каза малката Виктория. 4-годишното момиченце се похвали, че вече познава буквите и дори може да пише своята – В. Любимата приказка на Виктория била „Косе Босе“, но харесвала много и историите за принцеси. От приятелите си от стаята на приказките малката рожденичка получи подарък – книжка. 

 

 


Полина Петрова
Снимки Пламен Гутинов

 

Коментари

Новини Варна