IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Живот
13:58 | 7 ноември 2017
Обновен: 02:26 | 5 май 2024

Кой уби Емили? (ЗАГАДКА)

Този случай затрудни много младият инспектор Барклис, но на Шерлок Холмс, разрешаването на загадката отне само няколко минути

По материала работи: manager
Кой уби Емили? (ЗАГАДКА)

Когато Шерлок Холмс пристигна на местопрестъплението, полицайте вече бяха почти приключили. От техническият екип събираха апаратурата, апартаментът бе основно претърсен за улики, бяха проверени всички предмети за пръстови отпечатъци. Мъртвото тяло на младата жена все още не беше изнесено и лежеше на пода на спалнята в неголяма локва кръв.

 

Холмс се отпусна уморено в близкото кресло и се обърна към полицейския инспектор:

 

- Барклис, кажете накратко какво се е случило според Вас?

 

Младши инспектор Барклис, слабичък млад човек с очила и вид на току що завършил отличник, занарежда сухо и монотонно:

 

- Сигналът за престъплението е подаден от съпруга на жертвата мистър Слайт, който, според думите му, се прибрал и заварил жена си Емили вече мъртва.

 

Според патолога убийството е извършено с хладно оръжие между 18 часа и 20 часа днес, а съпругът е подал сигнала към 21 часа.

 

Дългогодишният опит на Холмс бе създал у него непоколебимото убеждение, че между сключването на брак и убийството стои само определен времеви интервал, и затова бързо запита:

 

- Проверихте ли дали има надеждно алиби?

 

- Първоначално го усукваше, но след като го притиснахме, призна, че от известно време има любовница и в предполагаемото време на убийството е бил при нея. Веднага изпратихме екип, който да я разпита, и тя потвърди думите му и даже разказа, че двамата са гледали по телевизията футболен мач, завършил с победа на „Донкастър Роувърс“ над „Челси“. Предвид на установеното алиби, предлагам да започнем работа по цялостно изясняване на живота и връзките на жертвата, за да търсим мотиви и евентуални заподозрени за убийството.

 

- Нищо такова няма да правите! Незабавно арестувайте мистър Слайт и любовницата му и ми кажете, как можете да вярвате на такива плитки лъжи! 

 

КАКВО Е НАКАРАЛО ШЕРЛОК ХОЛМС ДА СЕ УСЪМНИ В АЛИБИТО НА ЗАПОДОЗРЕНИЯ?

 

ВИЖТЕ ТУК!

Коментари

Новини Варна