IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Живот
12:52 | 22 ноември 2017
Обновен: 18:14 | 22 март 2024

Стаята на самоубийствата (КРИМИНАЛНА ЗАГАДКА)

Доктор Меридит, който през 90-те години на ХХ век се подвизаваше от страниците на руският вестник "За рубежом", решава бързо тази интересна загадка! Ще се пробвате ли и Вие?

По материала работи: manager
Стаята на самоубийствата (КРИМИНАЛНА ЗАГАДКА)

Сър Сесил Бруклин с усилие дръпаше към себе си масивната врата на една от десетките зали в шестотингодишният замък "Вейлез". Доктор Меридит стоеше на прага и гладаше в празното пространство пред себе си. Стаята нямаше под...

 

- Стая с четири стени и без под... - потвърди сър Сесил - Или по-точно под има, но на около 30 метра по-ниско, отколкото би трябвало да бъде. Стаята е направена, за да бъдат наказвани васалите... По-късно, когато прекрасната млада съпруга на първия херцог Бруклин умряла, покосена от чумата, съсипан от мъка тук се самоубил младият лесничей на херцога, безумно влюбен в нея. Родила се страшна легенда... - сър Сесил продължи почти шепнешком - По време на управлението на всеки четвърти херцог, тук ще се самоубива по един млад човек. Сър Сесил с мъка захлопна тежката врата и почти проплака - Аз съм четвъртият херцог от времето на последното самоубийство... И продължи:

 

- Извикал съм каменоделец. Утре ще пристигне и ще зазида тази ужасна стая!

 

- Спалнята на доктор Меридит се оказа недалеч от "стаята на самоубийствата". Когато тъкмо се приготвяше да си легне, той чу глух, продължителен вик! Това можеше да означава само едно нещо... Меридит изкочи в коридора и почти се сблъска със сър Сесил, който също ужасен бързаше към стаята на самоубийствата. Сър Сесил отвори тежката врата и освети ямата с прожектора си. На далечният под лежеше в неестествена поза тялото на млад човек.

 

- Това е Рик, адвоката на жена ми! - възкликна сър Сесил. - Но защо е решил да се самоубива?

 

- Той не се е самоубил! - твърдо възрази Меридит - Бутнали са го!

 

- Как доктор Меридит е стигнал до този извод?

 

Виж отговорът ТУК

 

Превод от руски Маня Петрова

 

Решете още: Откраднатото бижу (КРИМИНАЛНА ЗАГАДКА)

 

 

Коментари

Новини Варна