IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Избрано
15:20 | 8 декември 2017
Обновен: 08:04 | 28 март 2024

На какво се радва академичната младеж навръх 8 декември

Трима студенти говориха навръх празника пред Медийна група Черно море

По материала работи: Борис Проданов
Доника, Васил и Ирена (от ляво на дясно).

Навръх 8 декември – празника на академичната младеж, трима нейни представители споделиха впечатления пред Медийна група „Черно море“.

 

Ирена Мирчева, ІІ курс „Медицина“ в МУ – Варна: Честит празник и на Вас – студентите са настоящи, бъдещи, бивши. Ще се съберем с част от колегите в хотел на Златни пясъци, водещи на програмата ще бъдат Краси Рядков и Виктор Калев, а черешката на тортата ще бъде Мария Илиева. Миналата година бяхме на вила до Велико Търново. Интересна беше цялата организация, от събирането на пари до уговорките за готвенето. Още като тръгнахме едната кола се развали, имаше малък пожар. На другата пък сложиха скоба. Но като цяло изкарахме незабравимо. Доволни сме, че сме студенти и смятам, че на празника трябва да си изкараме хубаво и да се забавляваме – 8 декември е един през цялата година.

 

Васил Ставрев, ІІІ курс в Техническия университет: Осми декември е специален празник за всички студенти – настоящи, бивши и бъдещи. Тази вечер ще предпочетем с колеги и приятели домашния уют. Като по-големи ученици също купонясвахме, но сега е различно. Студентските години са хубав период от живота, в който трябва да се стремиш да научиш всичко – както от преподавателите в университета, така и от всеки, с който си се запознал. Идеята е да поемеш знание. Проблеми има, в голяма част от вузовете преподавателите са в напреднала възраст, учебниците също. Основно учим теория, практическата насоченост е твърде малка.

 

Доника Божинова, ІІ курс „Медицина“ в МУ – Варна: Като цяло това е празник, на който трябва да сме сплотени, да се забавляваме. Това е знак, че сме по-зрели хора, че сме студенти и ученическите години са преминали. Опознаваме колегите си по-добре, те са средата, в която ще бъдем следващите години. В Медицинския университет ще завършим след доста време, но студенти ще останем за цял живот.

 

Борис Проданов

Александър Йорданов

Коментари

Новини Варна