IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Живот
15:24 | 14 декември 2017
Обновен: 04:09 | 14 април 2024

За Коледа: Стройни и сити с МАЗНА ДИЕТА

Полски учени са открили как да отслабнем с помощта на консумация на мазнини и намаляване на въглехидратите в храната.

По материала работи: manager
За Коледа: Стройни и сити с МАЗНА ДИЕТА

Мазната диета е разработена от полският диетолог Жан Квашневски. Неговата система по своята същност е парадоксално. Много от известните диетолози са ужасени от списъка с препоръчителни храни, но по важното е, че тази диета работи.
 

Принцип на мазната диета на Квашневски

 

Мазната диета е насочена основно към намаляване на прекомерната тежест. Чрез тази техника се препоръчва да отслабнете с помощта на консумация на мазнини и намаляване на въглехидратите в храната. Жан Квашневски е известен полски диетолог, експерт по  справяне със здравословни проблеми, причинени от храненето с повече от 30 години стаж в областта. Този метод Квашневски прокламира не само като гъвкав и полезен, но също така препоръчва хората да се придържат към него през целия си живот.

 

Мазната диета на Квашневски предлага да забравим плодовете и киселото мляко, за да имаме перфектна фигура и здраве. Прокламира използване на активни хранителни киселини. Според автора, с помощта на диетата му, започна механизъм на рециклиране на натрупаните мазнини в организма. Поради това се намаляват и мускулно енергийните запаси.

 

Квашневски заявява, че е необходимо да се използва само храна, която дава много енергия и се усвоява лесно. Мазната диета включва предимно животински протеини и мазнини.

 

Квашневски предлага да се включат в дневния хранителен режим 5-8 яйца, месо, карантии, мазнини, мляко, сметана и сирене. И при това е желателно те да са мазнини.

 

В менюто може да се използва съдържаща най-малко въглехидрати храна: зеленчуци, макаронени изделия, картофи и брашно. Но в съвсем микроскопично количество. Според лекаря това е просто тънка филия хляб за целия ден.

 

Полският диетолог препоръчват ограничаване, ако не и премахване от хранителния режим на плодовете и зеленчуците. Той съветва да ги заменим с чиста вода. Относно витамините д-р Квашневски смята, че те са в достатъчно количество в месото и вътрешните органи: сърце, черен дроб, бъбреци и белите дробове.

 

Квашневски категорично отхвърля съдържащите се в хляба, триците и фасула фибри. Според лекаря, е пълна глупост препоръката да се използва влакно за подобряване на храносмилателния тракт. Той казва, че фибрите не се усвояват от организма, и следователно не е необходимо да се използват за храна.

 

Той препоръчва да се ядат храни в спокойна атмосфера, бавно и внимателно, както и хората да дъвчат. По време на хранене, за да не се ангажират в гледане на телевизия и четене на списания. След хранене се препоръчва в продължение на 15 минути човек да полегне и да си почине. Физическа активност може да се развива едва след 2-3 часа.

 

Мазната диета позволява да се яде по всяко време на деня. Принципът е: Яжте, когато искате! 

 

Квашневски не съветва да правим постепенен преход, а веднага да превключим на богата на мазнини храна. Според лекаря, за кратко време човек чувства прилив на сила и жизненост. Цялостното здраве се подобрява, а теглото значително намалява.
 

Примерно меню за ден:

 

Закуска: пържен бекон с пържени яйца (минимум 3 яйца), тънка филия хляб, намазана дебело с масло и чаша неподсладен чай.


Обяд: котлет паниран с яйце и галета - 150 грама, пържени картофи, кисели краставички.


Вечеря: палачинки с масло и сирене, мармалад и чаша неподсладен сметана.
 

 

Още по темата: Колко вода да пиете, за да отслабнете?

Коментари

Новини Варна