IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Живот
10:37 | 5 януари 2018
Обновен: 03:47 | 15 април 2024

Най-окосмената девойка в света се омъжи (СНИМКИ)

Момичето страда от рядко заболяване -синдром на Ейбрамс

По материала работи: Слав Велев
Най-окосмената девойка в света се омъжи (СНИМКИ)

Супатра Сасупфан, призната през 2010 година от "Книгата за рекорди на Гинес" за "най-окосмената подрастваща" в света се омъжи на 17 години, пише вестник Metro, цитиран от РИА-Новости.

Девойката, живееща в Тайланд страда от рядко наследствено заболяване - синдром на Ейбрамс или хипертрихоза. Лицето, ръцете и краката са покрити с косми, които растат бързо. От Средните векове са известни едва около 50 души с подобен недъг.

 

Супатра публикува пост в който съобщава, че се е омъжила за любовта на живота си. Баща ѝ разказва в интервю за местните медии, че семейството е пробвало най-различни видове лечение, включително лазерна епилация, но всички се оказали неуспешни.

 

Сега девойката се бръсне редовно. По-рано тя признаваше, че в училище са я дразнели, но тя се старае да не се обижда и да запази позитивния си поглед към света. „Не се чувствам различна. Имам много приятели в училище. Окосмяването ме прави различна", казва Супатра.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна