IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Лайфстайл
15:30 | 7 февруари 2018
Обновен: 18:33 | 25 март 2024

15 съвета за отслабване, от които всяка жена се нуждае

Как да направим фигурата стройна

По материала работи: Слав Велев
15 съвета за отслабване, от които всяка жена се нуждае

Отслабването е заветна мечта на всяка жена, бореща се с наднорменото тегло. Не е лесно да се отървем от излишните килограми, особено когато около нас е пълно с всякакви лакомства. Диетите са временно решение, което дава краткотрайни резултати.

 

Как да отслабнем дълготрайно, сигурно и да запазим красивата и стройна фигура. Ето някои основни съвети за качествено отслабване:

 

1. Бройте калориите. От голямо значение е количеството и качеството на приетите калории.

 

2. Увеличете приема на протеини. Те ускоряват метаболизма. Включете повече растителни протеини, но не изключвайте и месните.

 

3. Планирайте здравословни менюта. Не се оставяйте да огладнеете и да няма нищо подходящо за хапване около вас. Така ще избегнете посягането към нездравословна храна.

 

4. Избягвайте кантара. Той само нанася емоционални щети и кара жените да изпадат в депресия. Не следете всеки ден теглото си. Определете си дни, в които да се мерите на кантара. Отслабването е бавен процес. Дайте си време.

 

5. Хидратирайте се. Колкото повече вода пиете, толкова по-лесно ще отслабнете.

 

6. Тренирайте. Ако трябва си вземете персонален треньор, който да изготви тренировъчен план специално за вас. Така ще постигнете най-добри резултати.

 

7. Приемайте храна с високо съдържание на фибри. Те спомагат за удължаване усещането за ситост и подобряват храносмилането.

 

8. Сменяйте физическата активност. Не правете едни и същи упражнения всеки ден. Старайте се както да се храните разнообразно, така и да тренирате разнообразно.

 

 

9. Спете достатъчно. Не забравяйте, че сънят е един от най-важните механизми, помагащи в отслабването и ускоряването на метаболизма.

 

10. Водете си хранителен дневник. В него отбелязвайте вида храни, калориите, които сте приели за деня. Така ще ви е по-лесно да се храните разнообразно, записвайки консумираната храна.

 

11. Малки порции. Те са тайната на отслабването.

 

12. Ограничете времето пред екрана. Не се заседявайте пред компютъра, телевизора или пред телефона. Движете се и имайте предвид, че изкуствената светлина от електронните устройства пречи не само на съня, но и на секрецията на определени ензими.

 

13. Избягвайте асансьори и ескалатори. Ползвайте винаги собствените си крака, когато това е възможно.

 

14. Вечеряйте рано. Колкото по-рано, толкова по-добре.

 

15. Награждавайте се от време на време. Тоталното лишение е враг на отслабването и най-вече на емоционалното състояние.

 

az-jenat.bg

 

Четете още:   

Коментари

Новини Варна