Необходими продукти за 8 бр. пълнени чушки:
8 бр. червени чушки (по-големи и месести)
1 домат
200 гр. ориз
2 с.л. зехтин
50 гр. зелени маслини (без костилки)
100 гр. черни маслини (без костилки)
1 морков
1 средно голяма глава лук
2 скилидки чесън
копър на вкус
хималайска сол на вкус
щипка червен пипер
Начин на приготвяне:
Задушаваме в дълбок тефлонов тиган ориза с нарязаните на много ситно чесън и лук, както и настърганите моркови, добавяме червения пипер и накълцаните маслини, накрая прибавяме 450 мл. топла вода. Когато плънката е почти готова, добавяме хималайската сол и копъра (нарязан на ситно)
Пълним предварително почистените и набучени с остър нож чушки и ги подреждаме в тавичка. Нарязваме домата на кръгчета и "Запушваме" чушките, за да не изпадне плънката, а и за по-добър вкус. Сипваме 1 ч.ч. вода в тавичката.
Печем на 220 градуса, до готовност на ястието.
Да ви е сладко!
Черно море
Вижте още:
Коментари